Büyük kaçış

Güncelleme Tarihi:

Büyük kaçış
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2007 00:00

Orman yangınları yüzünden 7 bölgede olağanüstü durum ilan edilen California’da 1500 kişi tahliye edildi. Birçok Hollywood yıldızı da, milyon dolarlık malikanelerini geride bırakıp kaçmak zorunda kaldı.

CALİFORNİA Eyaleti’ndeki ormanlık arazide başlayan yangınlar yüzünden çok sayıda ev ve kilise hasar görürken 1 kişi hayatını kaybetti. Bölgede yaşayanlar toplu halde evlerini terk ediyorlar. Bölgede Jennifer Aniston, Mel Gibson, Robert Redford, Cher, Richard Gere, Sting, Barbra Streisand ve Whoopi Goldberg gibi ünlülerin evleri bulunuyor.

700 itfaiyeci çalışıyor

Ünlü yıldızların da aralarında bulunduğu 1500 kişi evlerini bırakıp güvenli yerlere taşındılar. Tahliye edilenler arasında yönetmen James Cameron ve şarkıcı Olivia Newton-John da var. Santa Barbara’dan San Diego’ya kadar olan 14 bin hektarlık bir alanı kül eden yangını söndürmek için 700 itfaiyeci görev yapıyor.

1 ölü, 15 yaralı var

Vali Arnold Schwarzenegger, eyaletin 7 bölgesinde olağanüstü durum ilan etti. San Diego’nun 115 km güneyindeki Meksika sınırı yakınında bulunan Tecate Kasabası’nda ismi henüz belirlenemeyen bir kişi yangın nedeniyle hayatını kaybetti. Tüm yangınlarda 4’ü itfaiyeci 15 kişi yaralandı.

Tarihi Cashan Şatosu da yandı

Hızla ilerleyen alevler önüne gelen her şeyi yutuyor. İranlı eski petrol bakanının kızı Lilly Lawrence’e ait olan Cashan Şatosu da bu yangında kül oldu. Lawrence, şatosundan Elvis Presley hatıraları gibi sadece birkaç eşyasını kurtarabildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!