Büyük gün 4 kasım

Güncelleme Tarihi:

Büyük gün 4 kasım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 01:23

 Türk inşaat ve gayrimenkul sektö-rünü en iyiye teşvik etmek amacıyla düzenlenen “Sign of the City Awards” yarışmasının final  jüri toplantısı gerçekleştirildi. Büyük yarışın sonuçları 4 Kasım’da açıklanacak. 

Haberin Devamı

Gayrimenkul sektörünün en prestijli yarışması Sign of the City 2015’de heyecan dolu son için geri sayım başladı. Sektörün profesyonellerinden ve akademisyenlerden oluşan jüri üyeleri, iki gün devam eden toplantılarla yarışmanın kazanan isimlerini belirledi. 4 Kasım’da sahiplerini bulacak ödüller için; başvuruda bulunan Türkiye’nin önde gelen inşaat ve gayrimenkul projeleri, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar  Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk başkanlığındaki profesyonellerden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. 

YOĞUN KATILIM OLDU

Jürinin final değerlendirmesinden önce Sign of the City Awards stratejik partneri, uluslararası denetim ve danışmanlık firması EY Türkiye, yaptığı teknik değerlendirmede başvurularının tam ve eksiksiz olması ve kriterlere uygunluğunu inceledi. Sonrasında jüriler yaptıkları online eleme ile her kategoride 5 finalist belirledi. Finale kalan 5 aday  jüri üyelerinin değerlendirmesine sunuldu ve her kategoriden 1 adet proje belirlendi. Yarışmada, 100 farklı proje ile 140’ın üzerinde başvuru değerlendirme sürecinden geçti. Yarışma kapsamında; En İyi Konut Projeleri, En İyi Ticari Projeler, En İyi Hizmet Yapıları, Mimarlık kategorilerinin yanı sıra En İyi Kentsel Tasarım, En İyi Karma Kullanımlı Proje, En İyi Dönüşüm Projesi, En Yeşil Bina, En İyi Pazarlama Kampanyası, En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi gibi kategorilerin birincileri seçildi. Jüri üyelerinin seçtiği ve oy çoğunluğuyla mutabık kalınan bir isim/kurum ise Yılın Fark Yaratanı olarak ödüle layık görüldü. 

TİTİZLİKLE ÇALIŞILDI 

Prof. Dr. Güzin Konuk, başvuruların Türkiye’nin önde gelen projelerinden oluştuğunu söyleyerek, “Jürimiz bu yıl titizlikle seçim sürecini gerçekleştirdi. Yarışmanın katma değer vaadinin sürdürülebilir olması ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda çözüm üretebilmesi, sektör adına son yılların en önemli gelişmelerinden biri” dedi. Türkiye’nin simgesi haline gelmiş projelerin 21 kategoride yarışacağı Sign of the City Awards töreni, Karma Holding’in proje ortaklığında 4 Kasım 2015 Çarşamba akşamı Hilton İstanbul Bomonti’de düzenlenecek. Her yıl tekrarlanması hedeflenen yarışmanın ödül gecesine yaklaşık 600 sektör temsilcisi bekleniyor.

Birincileri uzman jüri seçti

EY ve Mipim’in stratejik ortaklığı, GYODER, IMSAD ve KONUTDER’in işbirliğiyle düzenlenecek olan yarışmanın proje ortağı Karma Holding. Organizasyonun platin sponsorluğunu Hafele, Hyundai Elevator, Vestel, VHV Reasürans üstleniyor. Sign Of The City Awards 2015’in mekan partneri Hilton İstanbul Bomonti, stratejik ortağı EY, otomotiv sponsoru ise BMW Borusan Otomotiv. Bu yıl yarışma jürisinde Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Kentsel Tasarım Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Güzin Konuk, ICSC – International Council of Shopping Centers Avi Alkaş, GYODER Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Avni Çelik, GYODER Başkanı Aziz Torun, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Dr. M. Emre Çamlıbel, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersun Bayraktaroğlu, Kentsel Strateji Kurucu Ortağı Faruk Göksu, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Füsun Yılmaz Phillipson, GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve ULI Türkiye Başkanı Haluk Sur, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hulusi Belgü, Atelye70 Şehir Planlama Başkanı Prof. Hüseyin Kaptan, Alarko Holding Yöentim Kurulu Üyesi Leyla Alaton, Maison Française ve Elle Decoration Dergileri Yayın Direktörü Melda Narmanlı Çimen, İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, GYODER Yönetim Kurulu Üyesi Neşecan Çekici, KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Tarihçi ve Seyahat Yazarı Saffet Emre Tonguç, İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Mert Şener, Prof. Dr. Vedia Dökmeci, Karma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Gazanker, AMSTAR Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Ülke Müdürü Zafer Baysal yer alıyor. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!