Büyük güç kaybettiler

Güncelleme Tarihi:

Büyük güç kaybettiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2002 02:03

Feyenoord yenilediği kadrosuyla geçen sezon Avrupa'da kupaya uzanan gücünden uzaklaştı. Teknik direktör Marwijk, gol bölgelerinde yaşadıkları sıkıntıdan yakınıyor.

Avrupa'da 3 kupa

Hollanda'nın köklü kulüplerinden biri olan Feyenoord geçen sezon ülkesi ligini üçüncü sırada bitirmesine rağmen UEFA Kupası'nın sahibi oldu. 14 kez Lig şampiyonluğu kazanan Feyenoord, 2 kez Hollanda Süper Kupası, 2 kez UEFA Kupası (1974-2002), 1 kez Şampiyon Kulüpler Kupası (1970), 1 kez de Kıtalararası Dünya Şampiyonluğunu (1970) kazandı.

İlk kez rakip

1908 yılında kurulan ve ilk kez bir Türk takımı ile karşılaşacak Feyenoord'u Hollandalı teknik direktör Bert Van Marwijk çalıştırıyor. Maçlarını Rotterdam'daki 51.177 kişilik De Kuip Stadı'nda oynayan Feyenoord'un en büyük kozu geçtiğimiz yıllarda F.Bahçe ve Beşiktaş'a da transferi gündeme gelen Pierre van Hooijdonk.

Hooijdonk sakat

Geçen sezon 33 maçta 24 gol atan van Hooijdonk, geçirdiği sakatlık nedeniyle bir süredir takımdan ayrı ve hazırlık maçlarında forma giyemiyor. Aralarında UEFA Kupası'nı kazandıran Danimarkalı golcü Tomasson, van Gobbel gibi isimlerin yer aldığı 7 futbolcu ile yollarını ayıran Feyenoord, 5 yeni isimle 26 kişilik kadro oluşturdu.

11 yabancı

Kadroda 15 Hollandalı, 2'şer Brezilyalı, Polonyalı ve Belçikalı, 1'er de Ganalı, İsveçli, Avustralyalı, Fildişi Sahilili ve Japon yer alıyor. Takımın diğer göze batan isimleri Paul Bosvelt, Brezilyalı forvet Leonardo Santiago, Avustralyalı Emerton, Belçikalı Pinas. Teknik direktör Marwijk, takımının gol vuruşlarında sorun yaşadığından yakınıyor.

İDDİALI SÖZLER

F.Bahçe yöneticileri Nihat Özdemir, Kemal Dinçer, Sadettin Saran ve Hakan Bilal Kutluap, Feyenoord Menajeri Hans Hagelstain ile kura çekimi sonrasında biraraya geldi. Özdemir, ‘‘Biz UEFA Kupası ve Süper Kupa sahibi G.Saray'ı hep yeniyoruz. Feyenoord'un UEFA Kupası'nı kazanmış bir takım olması önemli değil’’ dedi.

FEYENOORD'UN KADROSU

Kaleci: Edwin Zoetebier, Patrick Lodewijks, Carlo L'Ami

Defans: Pieter Collen (Bel), Chiristian Gyan (Gana), Ferry De Haan, Glenn Loovens, Civard Sprockel, Kees Van Wonderen, Thomas Rzasa (Pol)

Orta saha: Paul Bosvelt, Thomas Buffel (Bel), Brett Emerton (Avustralya), Patrick Paauwe, Ferne Snoyl

Forvet: Leonardo Dos Santos (Bre), Leonardo Santiago (Bre), Ramon Van Haaren, Piere Van Hooijdonk, Bonaventure Kalou (Fildişi Sahili), Anthony Lurling, Shinji Ono (Jap), Robin Van Persie, Brian Pinas, Ebi Smolarek (Pol), Johan Elmander (İsveç).
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!