Büyük gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Büyük gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2006 00:00

G.Saray Kulübü Sportif A.Ş Genel Müdürü, liderin 7 puan gerisinde tamamladıkları ligin ilk yarısını "en iyisi bizdik" diyerek değerlendirirken, transferde izledikleri politikayı da açıkladı.

DEVRE arası tatiline giren futbolumuzda gözler ara transfere çevrildi. 1 Ocak’ta başlayıp 1 ay sürecek bu dönemde takımlar kadrolarını güçlendirmek için çalışmalara başladılar bile. Geçen sezonun şampiyonu G.Saray da kadrosuna takviye yapmak için çaba harcıyor. Atılan ilk adımlar sonuç vermese de, sarı kırmızılıların pes etmeye niyeti yok.

G.Saray Kulübü Sportif A.Ş Genel Müdürü Adnan Sezgin, liderin 7 puan gerisinde tamamladıkları ligin ilk yarısını HÜRRİYET’e değerlendirirken, transfer politikalarıyla ilgili müthiş bir ipucu vermeyi de ihmal etmiyor: "100 futbolcu yakın takibimizde. İstediğimizi alırız."

Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki çalışma ofisinde konuğu olduğumuz Sezgin, aralarının açık olduğu söylenilen teknik direktör Erik Gerets’ten transfer politikalarına kadar merak edilen sorulara yanıt verdi.

6 aylık çalışmanın ürünü

Hemen hemen her gün gazete ve televizyonlarda transferle ilgili haberlerin çıktığını belirten Sezgin, "Paraları olmadığı için transfer yapamıyor" sözünün gerçeği yansıtmadığını söylerken, ilginç bir konuya temas ediyor. Ve diyor ki:

"Şu elimdeki dosyayı görüyor musun? Tam 100 futbolcunun bilgileri kayıtlı. Attıkları her adımı takip ediyoruz. Kolay değil, 6 aylık bir çalışmanın ürünü bu." Görmek için can attığım dosyayı, hızla önündeki çekmeceye koyuyor, tebessüm edip devam ediyor:

"Bizim için transfer süresi 1 ayla kısıtlı değildir. Sadece imza atma süresi vardır. Hata yapmamak için ince eleyip sık dokuyoruz. Bahsettiğim 100 futbolcu var ya; hepsini büyüteç altına aldık. Oyun içindeki performanslarını saniye saniye analiz ettik. Sonuç; en iyi futbolcular bizimkiler. Yararlı olacağına inandığımız her futbolcuyu alırız.

Gerets, devre bitiminde raporunu verdi. ’Transfer, laf olsun diye yapılmaz. Biz, bu kadroyla da yolumuza devam edebiliriz’ dedi. Ben de kendisiyle aynı fikirdeyim. Oynatamayacağımız futbolcuyu neden transfer edelim?

Tekrar ediyorum, bu işin maddi sıkıntıyla ilgisi yok. Bize katkı sağlayacağına inandığımız futbolcuyu düşünmeden transfer ederiz."

Top bizi sevmemiş

Gelelim ilk yarının değerlendirmesine... Sezona çok iyi başladığımız söylenemez. Genel olarak baktığımızda ilk yarının en iyi top oynayan takımı olduğumuzu söyleyebilirim. Buna, puan kaybettiğimiz maçlar da dahil.

İlk yarı biter bitmez profesyonel bir ekibe devrenin analizini yaptırdık.

Her futbolcunun kaç dakika oynadığını, nereye pas attığını... Yani bütün olumlu ve olumsuz yönlerini çıkardık. Trabzon ve Denizli maçları hariç hep iyi oynamışız. Pozisyon fazlası bizde. İster şanssızlık deyin, isterse başka bir isim bulun. Kaybettiğimiz çoğu maçta top bizi sevmemiş.

Adalet yerini bulur

Eğer hep doğruları yapıyorsan, adalet yerini bulur. Bazı maçlarda ikinci yarılar daha iyiydik. Bursaspor maçı çok az şahit olduğum karşılaşmalardan birisi. 25-30 maç arasında en garip olanıydı bu maç. Önemli olan kötü olduğunda da galip gelmektir. Bu maç sonrasında sanıyorum en iyi yorumu da Hasan Şaş yaptı ve ’Bu maçın analizi olmaz’ dedi.

Bu takım geçen sezon bir mucizeyi gerçekleştirdi. Teknik heyetinden yönetimine, futbolcusundan malzemecisine kadar herkes büyük fedakarlıklar gösterdi ve sonuçta şampiyonluk geldi. Bu yüzden şampiyonlukta emeği olan herkesi alkışlamak lazım. ’Geçen sezon şampiyon olduk. Bu sezon nasıl olsa oluruz’ diye bir kural yok. Önemli olan istikrarı korumak."

Adnan Sezgin, sözlerine, "Herkesin yeni yılını ve bayramını kutluyorum. Sağlık ve mutluluk dilerken taraftarlarımıza da 2007 yılının şampiyonluklar yılı olmasını temenni ediyorum" diyerek nokta koyuyor.

Mehmet Topuz ve Gökhan’dan vazgeçmedik

BİR kulübün kaderini tayin eden en önemli faktörlerden birinin transferler olduğunu anlatan Adnan Sezgin, "Bazen transfer yapılmaması, yapmaktan daha fazla katkı getirebiliyor" diyor ve nedenini de şu sözlerle açıklıyor: "Devre arasında yapılan transfer pek doğru olmaz. Devre arasında alınan bu oyuncular ya gözden düşmüştür, ya kulüpleriyle sorunları vardır." Sezon başından bu yana istedikleri iki futbolcu olduğunu hatırlatan Sezgin, "Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal’ı kuralına uyacak şekilde kadromuza katmak istedik. İkisinin de sözleşmesi devam ediyor. Kayserispor Kulübü bırakmadı, karara saygı gösterdik. Konu şu an için kapandı. Sezon bittikten sonra bu futbolcular için girişimlerimiz devam edecek" dedi.

Hakan’ın opsiyonu devreye girecek

SEZON sonunda sözleşmesi bitecek futbolcularımızın tümüyle anlaştık. İç transferde hiçbir sorunumuz kalmadı. Hakan Şükür’ün önümüzdeki sezon için opsiyonlu sözleşmesi var ve onu hayata geçireceğiz. İleride G.Saray’a faydalı olacağını düşündüğümüz futbolcuların sözleşmelerini uzattık. Bazılarını yarım sezon için kiraya vereceğiz. Satılık oyuncumuz yok. Song’un 2008 yılına kadar sözleşmesi var ve burayı çok seviyor. Hakkında çıkan haberlerin ardından 3 kez odama geldi ve ’Bunları nasıl yazıyorlar, anlamak mümkün değil. Hiç para almasam da buradan gitmem’ dedi. İliç’in sözleşmesini uzatmak ve kontratını yeniden yapılandırmak istiyoruz. Bunun için kendisiyle bir görüşme yapacağız.
/images/100/0x0/55ea9f16f018fbb8f88bfe68

Gerets’i sevmek zorunda değilim

"Hocayla aramda hiçbir problem yok. Karşılıklı saygı çerçevesinde herkes kendi işini yapar. Kendisiyle Antalya kampında görüşebiliriz."

TEKNİK direktör Erik Gerets’le aralarının bozuk olduğu yönünde çıkan haberlere tepki gösteren Adnan Sezgin, "Birbirimizi sevmek zorunda değiliz. Önemli olan işinize ve karşınızdaki insana saygı duymanızdır" diyor. Ardından cep telefonunu gösteriyor ve devam ediyor: "Bakın cep telefonuma, yarım saat önce sayın Gerets beni aramış ve konuşmuşuz. Günün her saatinde nerede olursa olsun ya ben onu ararım ya da o beni.

Bizler profesyonel insanlarız. Başlangıçta biraz çekimserlik olmuş olabilir ama sonradan işini iyi bilen iki insan gibi ilişkilerimizi devam ettiriyoruz. Sağlıklı kararlar almak için görüşüyoruz.

Aramızda problem yok

Herkes kendi işini yapar. Önemli olan birbirimizi sevmemiz değil, saygı duymamızdır. Üstüne basa basa söylüyorum; aramızda hiçbir problem yok. Gerets’in sözleşmesi sezon sonuna kadar devam ediyor. Kendisiyle her an görüşebiliriz. Bakarsınız, Antalya’daki devre arası kampında bile görüşebiliriz. Şartlar oluştuğu taktirde görüşme olur, anlaşma da sağlanabilir."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!