Büyük değişim

Sarı lacivertliler olağanüstü mücadele etti, topu iyi kullandı ve birbirleriyle müthiş yardımlaştı. İşte Fenerbahçe bu... Sebatspor koca 90 dakikada santrayı sadece iki kez geçebildi.

ADANASPOR maçından sonra Fenerbahçe'nin çehresi çok değişmiş. O, her hattıyla tel tel dökülen takım gitmiş, yerine mücadele eden, topu iyi kullanan, birbiriyle yardımlaşan bir Fenerbahçe gelmiş. Sarı lacivertli takım dört tane gol attı ama, en az altı net pozisyonu da değerlendiremedi.

Fenerbahçe gerçekten mükemmeldi. Sahada görev alan bütün futbolcular üzerlerine düşen görevleri fazlasıyla yerine getirdi. Tuncay, olağanüstü oynadı ve güzel de bir gol attı. Serhat da Fenerbahçe'yi 2-1 öne geçiren golü kaydetti. Bu iki gol de çok önemliydi. Bir maçta dördüncü veya beşinci golleri atmanız o kadar önemli değil. Önemli olan, beraberliği getiren veya öne geçiren golü atmaktır. Tuncay ve Serhat, bu kritik golleriyle Fenerbahçe'ye moral verdi, canlandırdı.

Fenerbahçe, koca 90 dakika boyunca kalesinde sadece iki tane pozisyon verdi, onlarda da şanssız goller yedi. Birincisinde hakem, dışardan çevrilen topta taç kararı vereceğine oyunu devam ettirince Selahattin aradan sıyrılıp golü attı. Bu pozisyonda Fenerbahçeli futbolcular top dışarı çıktı diye durakladığı için gol geldi. İkincisinde de Oktay, defansın bir anlık konsantrasyon eksikliğini affetmedi. Sebatspor, başka hiçbir şekilde rakip kaleye gidemedi. Çünkü Fenerbahçe izin vermedi.

İşte Fener bu

Sarı lacivertliler sahanın her tarafında öyle bir baskı kurdu ki, Sebatsporlular topu tehlikeli bölgelere aktaramadı. Topu alan her Sebatsporlu, karşısında en az üç Fenerbahçeli'yi buldu. İşte Fenerbahçe bu. Rakibi boğan, top oynattırmayan, bir kişinin etrafını üç kişiyle saran ve egoist oynamayan... Fenerbahçe her maçta böyle oynamalı.

Bu maçın en önemli yönü Fenerbahçe orta sahasındaki değişimdi. Tuncay ve Ümit bu bölgeye yardım edince, Aurelio da mükemmel oynadı. Aurelio bireysel meziyetleri fazla olan bir futbolcu olmamasına rağmen, takım arkadaşlarından yardım görünce topu iyi kullandı.

Sebatspor, topu iyi kullanan futbolculardan kurulu bir takım. Oyun taktikleri de fevkalade iyiydi. Ayağa pas yapıp, hızlı hücumlarla Fenerbahçe'yi bozmak istediler ama, daha önce de dediğimiz Fenerbahçe buna müsaade etmedi.

Bu arada seyirciler de maçtan çok büyük keyif aldı. Çünkü sarı lacivertliler pozisyon üstüne pozisyon yarattı. Her ne kadar çok gol kaçsa da, üst üste oluşan gol fırsatları Fenerbahçe taraftarlarını hop oturtup hop kaldırdı.

Herkes Adanaspor maçından sonra, ‘‘Fenerbahçe bu futbolla altı puanlık farkı koruyup nasıl şampiyon olacak?’’ diyordu. Ama, dünkü Fenerbahçe, ‘‘Ben şampiyonluğun en büyük adayıyım, altı puanlık farkı böyle oynayarak korurum’’ mesajını verdi.
Yazarın Tüm Yazıları