‘Büyük bir Alman yaşamını yitirdi’

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük bir Alman yaşamını yitirdi’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2017 11:58

Eski başbakan Helmut Kohl’ün ölümü, Almanya’da derin üzüntüye yol açtı. Sokaktaki sıradan insanlardan, devletin zirvesine kadar herkes, Kohl’ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA Cumhurbaşkanı Frak Walter-Steinmeier, eski başbakan Helmut Kohl’ün vefatı dolayısıyla bir taziye mesajı yayımladı. Steinmeier mesajında, Kohl’un iki Almanya’nın barışçıl şekilde ve komşu ülkelerinde rızasıyla birleşmesini başaran kişi olduğunu belirterek, “Büyük bir devlet adamını kaybettik. Helmut Kohl’u hiçbir zaman unutmayacağız” dedi.

‘Büyük bir Alman yaşamını yitirdi’


Başbakan Angela Merkel, Helmut Kohl’un ölüm haberinin herkesi derinden etkilediğini vurgulayarak, “Bir hayatın sona erdiğini ama bu hayatı yaşayanın tarihe geçtiğini hissediyoruz” diye konuştu. Ölüm haberinden büyük üzüntü duyduğunu belirten Merkel, Kohl’ün ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi. Helmut Kohl’ün iki Almanya’nın birleşmesindeki rolüne işaret eden Merkel, Kohl’un iki Almanya’nın birleşmesi konusunda ortaya çıkan tarihi fırsatı kararlı şekilde kullanmasının uzun yıllar takdir edileceğini bildirdi. Bunun yüksek seviyede devlet yönetme sanatının bir örneği olduğuna vurgu yapan Angela Merkel, “Helmut Kohl, biz Almanlar için bir şanstı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Büyük bir Alman yaşamını yitirdi’

BENİM HAYATIMI DA DEĞİŞTİRDİ

Kohl’un kendi kişisel hayatını da değiştirdiğini aktaran Merkel, “Uzun yıllar ülkemize ve biz Almanlara hizmet eden Helmut Kohl’a yaptıklarından dolayı minnettarız. Büyük bir Avrupalı ve iki Almanya’yı birleştiren şansölye olarak hafızamızda canlı kalacaktır. Hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.
Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Kohl’un sadece iki Almanya’nın birleşmesi için değil, Avrupa’nın kaynaşması için de çok şey yaptığını belirtti. “Kohl, büyük bir devlet adamı, büyük bir Alman politikacı ve özellikle de büyük bir Avrupalıydı” diyen Gabriel, onun bu şekilde akıllarda kalacağını kaydetti. Kohl’ün ailesine başsağlığı dileyen Gabriel, “Gerçekten büyük bir Alman yaşamını yitirdi” değerlendirmesinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!