Büyük baskı

Güncelleme Tarihi:

Büyük baskı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Bugün yapılacak başkanlık seçimi öncesi federasyonun kulüplere yolladığı fakslar şaşkınlık yarattı. Ve skandal olarak yorumlandı.

İMZALAYIP YOLLAYIN

Haluk Ulusoy federasyonu, Türkiye Futbol Federasyonu Yasası çıkarken, üyelere uyguladığı baskıyı aynen bugün yapılacak federasyon başkanlığı seçimlerinde de tekrarlıyor. Üyelere gönderilen hanesinde, ‘‘Haluk Ulusoy’’ adının bulunduğu faksta aynen şunlar yazılıyor ve imzalanıp yollanması isteniyor.

ABA ALTINDAN SOPA

‘‘Türkiye Futbol Federasyonu’’ Genel Kurul Başkanlığı'na-ANKARA Türkiye Futbol Federasyonu başkan adaylığına Sayın Haluk Ulusoy'u teklif ediyorum. 07 Haziran 2000. Saygılarımla Genel Kurul Delegesi ve imza.. Bu yazıyı görenler, ‘Bu resmen baskı, aba altından sopa göstermek gibi’ yorumunu yapıyorlar.

YARDIMDAN OLURUZ

Kulüplere yollanan bu faks futbol kamuoyunda şaşkınlık yarattı. Bazı kulüp başkanlarının, kazanırsa yardımdan oluruz korkusuyla, gelen faksı kerhen imzalayıp, federasyona yolladıkları ve bunu bir baskı olarak gördükleri bildiriliyor. ‘Federasyon gittikçe güvenirliğini yitiriyor’ yorumları yapılmasına neden oluyor.

Haluk Ulusoy AKLANACAK MI?

Yaptığı harcamalar yüzünden Başbakanlık müfettişlerinin raporlarıyla savcılığa sevkedilen Futbol Federasyonu Yönetimi, aklanmak için genel kurula çıkıyor. Spor Toto Teşkilat Müdürü Erdenay Oflas'ın, kongre ilanının yasal sürede yapılmadığı gerekçesiyle Ankara 13.Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davayı hakim Yetkin Görbil reddetti.

Bugün saat 10.00'da TÜBİTAK Feza Gürsoy Salonu'nda yapılacak toplantıda çoğunluk sağlandığı takdirde, Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'la, ona rakip çıkan milli takımlar eski sorumlusu Ayhan Bermek, kozlarını paylaşacak. Çoğunluk sağlanamazsa, toplantı yarına ertelenecek. Kongrede, ana statü, yeni futbol yasası, milli takımların prim sistemleri ve 5+2 konuları da tartışılacak.

İTİBAR VE GÜVEN

Federasyon başkan adayı Ayhan Bermek hedefini 2 noktada topladı

Genel istek üzerine başkanlığa adaylığını koyduğunu ifade eden Ayhan Bermek, ‘‘İyiki de koymuşum. Aksi halde yarın (bugün) seçim değil, tasdik olacaktı. Tek adaylı bir seçimin tek ayağı topal olurdu’’ dedi.

FUTBOL Federasyonu başkanlığı seçimi için adaylığını koyan Ayhan Bermek, seçimlerinin sadece futbol kulüplerini değil, tüm ülke insanını ilgilendirdiğini vurguladı. Bermek, ‘‘Ülkemizin dünyadaki yerine önemli bir katkı sağlayacak olan futbol, yeni çağa uygun yönetime bir an evvel kavuşmalıdır. Fırsat kaçmamalıdır, bunun vebali büyüktür’’ dedi.

ADAYLIK GEREKÇESİ

Programının ‘‘itibar ve güven programı’’ olduğunu kaydeden Bermek, ‘‘Kulüplerimizin ihtiyacı olan yeni kaynakları yaratmak, Türk futboluna topyekün kalkınmayı adaletle yerine getirecek olan vizyonumu sizlerle birlikte hayata geçirebilmek, Türk futbolunu geri dönülmeyecek bir biçimde dünyada hakettiği yere getirmek ve herkesin daha fazla kazanması, hakça paylaşması için adayım’’ diye konuştu.

ADİL YÖNETİM

Genel istek üzerine başkanlığa adaylığını koyduğunu ifade eden Ayhan Bermek, ‘‘İyiki de koymuşum. Aksi halde yarın (bugün) seçim değil, tasdik olacaktı. Tek adaylı bir seçimin tek ayağı topal olurdu’’ dedi. Yeni yönetim anlayışının; adil, tarafsız, şeffaf, demokratik yönetim olacağını vurgulayan Bermek, kaynak artırımının esas alınacağını, bunun için de daha büyük gelir pastası üzerinde duracaklarını ifade etti.

Ulusoy yine aday

Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, bugün yapılacak olan olağan genel kurulda başkanlığa aday olduğunu açıkladı.

İtibar ve güven

Bermek, ‘‘Spor Toto gelirlerinin federasyona devri, büyük kulüplerin de ortak olacağı gayrimenkul yatırımı planlaması ve diğer kaynakların hayata geçirilmesi suretiyle hedeflenen kaynak artırımı sağlanacaktır’’ dedi. Tarafsızlık ilkesine de özen göstereceklerini ifade eden Bermek, bütün kulüplerin federasyonu olacaklarını ifade etti.

Başkan adayı Bermek, ‘‘Bu seçimde galip gelmek önemli ama Türk futbolunun galip gelmesi daha da önemli. Biraz tehirli olarak yola çıktık. Ama inançlıyız. Yarınki (bugün) seçimlerle sağduyunun hakim olacağına inanıyorum’’ dedi. Kendi vizyonuna ve felsefesine uygun bir ekiple çalışacağını belirten Bermek, yönetim kurulu listesini ise yarın (bugün) açıklayacağını söyledi.

Ayhan Bermek, hakem ve hakem gözlemcilerin aynı birimce atanmasına karşı olurken, Merkez Hakem Kurulu'nun, kendisince en zayıf noktasının bu olduğunu söyledi. Bermek, birlikte çalıştığı federasyonlarda da eksikler olduğunu vurgulayarak, ‘‘Bunları o zaman da görüyordum. Ama o zaman iktidar değildim. Şimdi bu eksiklikleri gidermek için iktidar olmak istiyorum’’ diye konuştu.

Ayhan Bermek, genel kurulun daha sonra iptal edilmesi durumunda tutumunun ne olacağı şeklindeki bir soruya ise ‘‘Ben zoraki aday olmadım. İnançla aday oldum, demokrasiye inanıyorum. Ben Türkiye için varım ve beni isteyenler olduğu sürece de var olacağım’’ yanıtını verirken, federasyonu dışarıdan değil Pembe Köşk'ten yöneteceğini açıkladı. Bermek, naklen yayınlarda haber amaçlı görüntüler hakkındaki sorunların hatırlatılması üzerine de ‘‘Mukavele şartları yerine getirilir’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!