Büyük avantaj

BUNLAR uzun boylu oyunlar. 90 dakika değil, boyu 180 dakika. 180 dakikanın sonunda ayakkabıları bağlıyor.

Ama dün akşamki oyunda Beşiktaş, iki ayaklı maç için büyük avantaj sağladı. Sene başında çok iyi bir Beşiktaş seyretmiştim. Dün gece ilk yarıdaki Beşiktaş’ı beğenmedim. Tek gol pozisyonu yok. İlk yarı için söylüyorum, rakibe verilmiş gol pozisyonu da yok. İşin o tarafı iyi.

İkinci yarı Beşiktaş, biraz sallandı, iki de gol buldu. Tabii ki, bu sallanışta Ahmed Hassan’ın büyük emeği var. İlk golde getirdiği top, ancak Hassan’ın taşıyacağı toptu. Gökhan da topu iyi yerde birleştirdi, gol oldu. İkinci atılan golde de o kadar çabuk tacı kullandı ki, Kayseri defansı geriye oturmadan Bobo da golü attı.

Bütün oyun sürecinde sahanın en iyi oyuncusu Koray’dı. Çok akıllı top oynadı. Bu ülkenin gol krallığı tahtında oturan santrforuna da hiç boş alan bırakmadı. Kleberson, 3 haftadır çok iyi top oynuyor. Futbol kalitesi kadar takımına da faydalı oluyor. Sergen, pazar-çarşamba ha babam top oynayacak fizikte değil. Dün akşam maça eli hiç değmedi. İbrahim Akın’la değiştirilmesi zaman olarak akılcı. Tigana’ya iki lafım var; Bu zor maça Mehmet Sedef’i sokmak pek akılcı değil. Çocuğu ateşe attın. Böyle zor maça sonradan oyuna girmek zaten zordur. Hele hele çok gençken daha zordur.

Bravo Sağlam’a

Kayseri, taş gibi bir takım. Bravo Ertuğrul Sağlam’a. Çok iyi bir takım yaratmış. Maçın hakemi, iddia ediyorum ki, halı sahada bile top oynamamıştır. Bu işten hiç anlamıyor. Her çaldığı düdük, yarısı doğru yarısı yanlış. Yanlış anlaşılmasın kötü niyetli demiyorum. Futbolu hiç bilmiyor diyorum. Çağdaş kardeş. Bir sarı kartın var. Top rakibin sahasında orda gidip, ikinci sarı kartı görüyorsun. Bu takım üst üste kazanıyorsa, oturmuş bir takımın hep beraber oynamasından dolayı.

Lig maçında aynı şeyi Tümer yaptı. Dün akşam da sen. Gökhan Zan da sakat. Üçünüz birden Samsun maçında yoksunuz. Bu nasıl profesyonellik? Olmadı Çağdaş. Neticede, üstte söylediğimi dibinde bağlayayım. Beşiktaş dün akşam için işini görmüş bir takım. Haa, kolay mı oldu? Tabii ki, zor ama oldu.
Yazarın Tüm Yazıları