Büyük Ankara Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ankara Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2009 00:00

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Büyük Ankara Festivali”, 3-11 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

ATATÜRK Kültür Merkezi’nde (Hipodrom Alanı) yapılacak olan Büyük Ankara Festivali’nde birbirinden ünlü ses sanatçıları konserler verecek, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara yönelik gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, tiyatro gösterileri gerçekleştirilecek.

Festivalde Büyükşehir Belediyesi’ne ait 30 birim, kendilerine ayrılan sokaklarda çalışmaları hakkında Başkentlilere sesli ve görüntülü bilgi verirken, Belediye şirketleri de yine aynı alanda faaliyetlerini Ankaralılara aktaracaklar. Spor kulüpleri alanda gösteriler düzenlerken, Ankara’da bulunan bazı Büyükelçilikler ülkelerini tanıtıcı etkinlikler yapacaklar. Aralarında yabancı folklor gruplarının yer aldığı halk oyunları ekipleri, festival boyunca gösterilerini sunacaklar. Başkent’teki bazı üniversiteler de kendi stantlarında okullarını tanıtıcı faaliyetlerde bulunacaklar. Ankara’nın tüm ilçe ve beldelerini bir araya getirerek toplu tanıtımın gerçekleştirileceği festivalde, her ilçe ve belde, “İlçeler Sokağı”nda yörelerinden örnekler sunacak.

Yarışmalar düzenlenecek

DEV plastik oyuncak kaydıraklar, Gokart mini otomobil yarışları, plastik yüzme havuzları, dev şişme oyuncaklar, penaltı atış noktaları bulunan festival alanında, buz pateni, langırt ve basketbol yarışmaları düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi’nin Mogan, Harikalar Diyarı, Göksu, Mavi Göl, Dikmen Vadisi, Esenboğa Yolu gibi bazı rekreasyon alanları başta olmak üzere Başkente görsel güzellik kazandıran düzenlemelerin mini örnekleri sergilenerek, Ankaralıların kentsel gelişim ve kentsel odaklar hakkında yakından bilgi edinmesi sağlanacak.

Muazzez Ersoy ve Yıldızhan şölende

ÇEŞİTLİ etkinliklerin yer alacağı festivalin son gününde sanatçılar Muazzez Ersoy ve İzzet Yıldızhan, 209 gelin ve damat için düzenlenecek muhteşem şölende sahne alacak.
Büyük Ankara Festivali, 3 Temmuz Cuma günü saat 10.00’da Zafer Çarşısı önünde oluşturulacak kortejin Kızılay’a yürüyüşü ile başlayacak. Festivalde, Kültür Merkezinde kurulan dev çadırlarda bilimsel toplantılar, sergiler, mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri düzenlenirken bilim, sanat, eğitim, kültür ve oyun sokakları oluşturulacak.

Behzat-Süheyl Uygur kardeşler de katılıyor

3-11 Temmuz 2009 tarihleri arasında Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek festival süresince bu yıl birbirinden ünlü 16 sanatçı sahne alacak ayrıca Behzat-Süheyl Uygur kardeşler şovlarıyla, Karadeniz Folklor ve Kolbastı Ekibi de gösterileriyle Başkentlilere unutulmaz geceler yaşatacak.
Festival alanında kurulacak “Sanat Sokağı”nda, Ankaralılar sanatla içiçe olacak. Şiir dinletileri ve stand-up gösterilerinin yanı sıra halk oyunları gösterileriyle renklenecek festivalde Başkentliler sanata doyacak. İlginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun sokağında çocuklara gösteriler sunulacak, yarışmalar düzenlenecek, özel gösteriler gerçekleştirilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!