Büyük Ankara Festivali 3 Temmuz’da perde açıyor

Güncelleme Tarihi:

Büyük Ankara Festivali 3 Temmuz’da perde açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 00:00

Festival kapsamında, Büyükşehir Belediyesinin gelenekselleştirdiği toplu nikah töreni de düzenlenecek. Sanatçı Ferhat Göçer ve Safiye Soyman’ın sahne alacağı gecede, 210 çifte düğün töreni yapılacak.

AKM alanında, alışveriş için stantlar da kurulacak. Festivale katılanlar çeşitli lezzetleri tatmanın yanı sıra, kaliteli ürünleri ucuza alma imkanı bulabilecekler.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve 9 gün sürecek festivalde, ünlü sanatçılar sahne alacak, birbirinden eğlenceli gösteriler sergilenecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen “Uluslararası Büyük Ankara Festivali” 3-11 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Üçüncüsü düzenlenecek festivalin hazırlıkları tüm hızıyla sürüyor. Etkinlikler Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek. Organizasyon komitesinin, 3 Temmuz Cumartesi günü saat 11.00;da Anıtkabir’i ziyaretiyle başlayacak festival, Kızılay;da kortej yürüyüşüyle devam edecek.

Yıldız yağmuru

Festivalde, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses ile başlayacak konserler dizisi Kutsi, Ziynet Sali, Mustafa Ceceli, Bengü, Ebru Gündeş, Zara, İsmail Türüt, Sami Savni Özer, Erkan Mutlu, Sümer Ezgü, Işın Karaca, Ferhat Göçer, Safiye Soyman, Gülşen ve Orhan Ölmez ile devam edecek.

9 gün sürecek festivalde, ilginç ve renkli oyun gruplarının yer alacağı oyun alanlarında, çocuklara yönelik gösteriler sunulacak. Yarışmalar düzenlenecek, tiyatro oyunları sahnelenecek. AKM’de, konserler için büyük bir konser sahnesi, gündüz gerçekleşecek etkinlikler için, iki gösteri sahnesi ve bir yarışma sahnesi kurulacak. Gösteri sahnelerinde gün boyu mini konserler, şiir dinletileri, tiyatro, dans ve folklor gösterileri yapılacak. Ankara bu yıl, 14 ülkeden gelecek, yaklaşık 500 kişiden oluşan halk dansları topluluklarını da ağırlayacak.

Sürpriz etkinlikler

Büyük Ankara Festivalinde, gelenekselleşen eğlenceler dışında, sürprizler de yer alacak. İlk kez gerçekleştirilecek serbest stil motokros gösterileri nefesleri kesecek. Festival alanına kurulacak özel platformda, her gün 17.00 ile 19.00 saatleri arasında uzman isimler motosikletleriyle özel akrobatik hareketler yapacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!