Büyü bozuldu

YÜKSEK tempoda oynadığı Galatasaray ve Antalyaspor maçlarının ardından gelen Kayserispor maçında da Trabzonspor’dan aynı performansı beklemek fazla iyimserlik olurdu.

Ancak Trabzonspor’un Åženol Güneş’le kazandığı bir özelliÄŸi daha var ki, o da oyun disiplini. Takımın zaten dün geceye kadar maç kaybetmemesi de büyük ölçüde bu özelliÄŸinden kaynaklanıyor. Hemen her maçta aynı ciddiyet ve disiplinle oynama istekleri bu karşılaÅŸmaya da hakim olunca daha ilk dakikalardan itibaren oyunu domine eden takımdı Trabzonspor.Â

Korner atmadan kazandılar

Bu arada özellikle Alanzinho’dan bahsetmek istiyorum. Oynadığı futbolun takıma katkısı zaten ortada. Ancak vermiş olduğu bir de göz zevki var ki, onun için ekstra bilet satılsa hiç de yanlış olmaz... Müthiş tekniğiyle dün gece soğuk havada Kadir Has Stadı’nı dolduran seyircilere ve kendisini televizyondan izleyenlere bir futbol resitali sundu. Ne var ki Trabzon forveti aynı ölçüde başarılı olamayınca Kayserispor’a Kadir Has Stadı’nda tek bir korner dahi attırmayacak kadar baskılı oynamasına rağmen, son dakikada yediği golle maçı kaybetti.

Son dakikada yenilen bu golde mükemmel futbol oynamasına rağmen gereksiz yere Giray’la tartışarak sarı kart gören ve defansın konsantrasyonunu bozduğuna inandığım Ömer Aysan’ın payı olduğuna da inanıyorum.

Futbol garip oyun

FUTBOL böylesine garip bir oyun işte. Eğer oynanan futbolu terazide tartma imkanımız olsaydı merak ediyorum işte o zaman bu maçın sonucu ne olurdu. Her mağlubiyette olduğu gibi bundan da alınacak önemli dersler var. Umarım ki herkes payına düşeni almıştır.
Yazarın Tüm Yazıları