Bütün kupaları kazanmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bütün kupaları kazanmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2011 10:40

Anadolu Efes'in tecrübeli basketbolcusu Ermal Kurtoğlu, yeni sezon için iddialı bir kadro kurulduğunu ve hedeflerinin bütün kupaları kazanmak olduğunu söyledi.

Ermal, son dönemde takımının hak ettiği başarıları elde edememesinden dolayı kadroda sürekli değişimin yaşandığını hatırlatarak, “Umarım bu sezonla birlikte kadro konusunda istikrar yakalanır ve bu kadroyla uzun yıllar büyük başarılara imza atarız” dedi.

Anadolu Efes'in son yıllarda hak ettiği başarıları elde edememesinden dolayı kulüp başkanı Tuncay Özilhan'da da bir kırgınlığın olabileceğini ifade eden lacivert-beyazlı takımın oyuncusu, şöyle konuştu:
“Bu kırgınlık normal. Bu takımın Avrupa Ligi'nde dörtlü finalden başlayıp, şampiyonluğa kadar gidecek seviyede olduğunu düşünüyorum. Başkanımız yıllardır karşılıksız sevgiyle büyük emekler harcıyor, ancak karşılığını alamıyor. Bu üzücü bir durum. Bizi mutlu edecek tek şey bütün kupaları almak. Böyle bir takımın hedefi bu şekilde olmalı. Mücadele edeceğimiz kupaların hiçbirini kaçırmak istemiyoruz. En iyi olmak istiyorsak hepsini kazanmalıyız.”

“Kulüp sevgimde profesyonel davranmıyorum”

Geçen sezon Galatasaray'da forma giyen ve kısa bir ayrılığın ardından eski kulübüne dönen Ermal, lacivert-beyazlı kulübe karşı olan duygularında profesyonel davranmadığını dile getirdi.

Anadolu Efes'i hisleriyle sevdiğini vurgulayan tecrübeli oyuncu, “Anadolu Efes'e olan sevgimde profesyonel oyuncu olarak bakmıyorum. Burası benim evim, yuvam. Bu kulübün en üst noktalara gelmesi için elimden geleni yapıyorum” dedi.

 “NBA oyuncuların gelişi sportif açıdan ne kadar doğru?”

Ermal Kurtoğlu, NBA patentli oyuncuların lokavt süresince Avrupa'da oynamasıyla ilgili tereddütleri olduğunu söyledi.

Çok değerli oyuncuların bu dönemde Türkiye'ye de geldiğini hatırlatan lacivert-beyazlı oyuncu, şunları söyledi:
“Bu şekilde ligin kalitesi arttı. Salonların dolacağını düşünüyorum. Reklam açısından çok önemli transferler. Ancak lokavttan dolayı gelecek adına belirsizlik var. Sezon tamamen iptal olur da bütün sezon bu oyuncular kalırsa o zaman farklı bir durum oluşur. İnsanlar gecenin saat 3'ünde televizyon başında izledikleri oyuncuları canlı izleyebilecekler. Taraftar açısından güzel. Ancak sportif açından ne kadar doğru hamle bilemiyorum. Beşiktaş'taki oyuncular, Deron Williams gibi pozisyonunda dünyanın en iyisi ile yan yana oynayacaklar. Bu güzel bir şey. Ancak 3 aylığına gelip gidecek oyuncunun faydası ne kadar olur? Play-off'larda ya da finallerde oynamayacaksa ne kadar faydalı olacak?”

“Arnavutluk'un en önemli oyuncusuyum”

Geçmiş yıllarda Türkiye Milli Takımı forması giyen, ancak kariyerinin son dönemlerinde ülkesi Arnavutluk'un milli formasını sırtına geçiren Ermal, Türk halkına olan borcunu 2 Avrupa ve 1 Dünya Şampiyonası'na katılarak ödediğini dile getirdi.

Oyuncu olarak bugünlere gelmesinde Türk Milli Takımı'nın çok katkısı olduğunu anlatan tecrübeli oyuncu, “Gerçeklere bakmak gerekirse ben Türk Milli Takımı'nda oynarken birçok oyuncudan biriydim, Arnavutluk'ta ise takımın en önemli oyuncusuyum. Türk Milli Takımı'nda olmam çok büyük bir fark yaratmayacağı için Arnavutluk'u tercih ettim. Basketbol misyonumu biraz da bu şekilde sürdürmek istiyorum” dedi. Arnavutluk Milli Takımı'ndaki 12 numaralı formanın babası ve amcasından kendisine miras kaldığına dikkati çeken Ermal Kurtoğlu, şöyle konuştu: “Babam ve amcam Arnavutluk'un kaptanlığını yapmış oyuncular. 1970 yılından 2002 yılına kadar babam ve amcam milli formayı giydiler. Amcam basketbolu bırakana kadar 12 numaralı forma 'Kuqo' ailesindeydi. Şu anda bu forma bende. 1970 yılından beri 12 numaralı formayla Kuqo ailesine ait biri tarafından taşınıyor. Bu benim için gurur kaynağı.”

“Türkiye'de kazandığın zaman kralsın”

Ermal, Türkiye'de kazanmanın ve kaybetmenin fazla abartıldığını ifade etti.

Litvanya'da düzenlenen 2011 Avrupa Şampiyonası'nda bekleneni veremeyen A Milli Takım'ındaki oyunculara destek veren tecrübeli basketbolcu, “Türkiye'de kazandığın zaman kralsın, kaybettiğinde yerin dibine sokuyorlar. Ben milli takımın arkasındayım. Geçen seneden daha iyi oynadılar. Dünya Şampiyonası'nda şutlar ve fauller girmişti. Bu sene milli takım inanılmaz savunma yaptı. Son Avrupa şampiyonu İspanya'ya maçın son 7 dakikasında potayı göstermediler. Takımdaki oyuncular yüzde 100'lerini verdiler. Başarısız sonuçlara onlar daha çok üzülüyorlar” diye konuştu. Lacivert-beyazlı oyuncu, “Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nı hangi duygularla izledin?” sorusunu ise “Şampiyona sırasında takımımla birlikte Bormio'da kamptaydım. Milli takımdaki bütün oyuncular arkadaşım. Kazanmalarını isteyerek maçları takip ettim. Türkiye-Litvanya maçını izlerken Sienalı oyuncular da takım arkadaşları Kaukenas'dan dolayı Litvanya'yı destekledi. Orada bir taraftarlık grubu oluştu. Bir köşede biz milli takımımızı desteklerken, bir köşede Sienalı oyuncular Litvanya'ya destek veriyordu. Maalesef Litvanya maçını kaybettik. Ancak İspanya karşılaşmasını kazandıktan sonra göğsümüzü gere gere geziyorduk. Milli maçı izlerken başka duygu olmaz” diye yanıtladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!