Bütün hazırlıklar tamam

Güncelleme Tarihi:

Bütün hazırlıklar tamam
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 15:36

Offshore Türkiye Şampiyonası organizasyonuyla 2006 yılında tanışan Adana'nın, 2011 sezonunda ilk kez dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacağı ve bu konudaki tüm hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.

İstanbul Offshore Kulübünden yapılan açıklamada, kulübün 4 yıl üst üste Adana'da gerçekleştirdiği offshore yarışlarının bu kez “Dünya Offshore 225 Şampiyonası” başlığı ile Adana'ya taşındığı belirtildi.

Şampiyonanın 5. ve 6. yarışlarının 28-29 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceği organizasyonda yerli yabancı ekiplerin Seyhan Baraj Gölü'nde birincilik için ter dökeceği vurgulandı.

“Adana Büyükşehir Belediyesi Grand Prix” ve “Adana Valiliği Grand Prix” adlarıyla ayrı ayrı koşulacak yarışların, sezonun en renkli ve en sıcak organizasyonlarında biri olarak bu kez Türkiye'nin güneyine taşındığı ifade edildi.

Organizasyonun, 27 Mayıs Cuma günü teknelerin Fuzuli Caddesi'nden başlayarak Adnan Menderes Yarımadası'nda son bulacak şehir turu ile başlayacağına değinilen açıklamada, cumartesi-pazar günleri saat 11.00'deki sıralama ve resmi antrenmanların ardından saat 14.00'te verilecek startla şampiyonanın takvimdeki üçüncü haftasonunun tamamlanacağı bildirildi.

Yarışmaların 3,2 kilometre uzunluğundaki parkurda 11 tekne ve 22 sporcunun katılımıyla gerçekleşeceği belirtildi.
Şampiyonanın Adana ayağının Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, Adana Yelken Kulübünün katkıları, Işıklar Holding A.Ş ana sponsorluğu, Architon, TLS, AnadoluJet, SIF-JCB, Nous, Ravelli, CMS Medya, Number 1, Powerboats&Yachts, Auto Guide, Home Cinema ve resmi yayıncıları Show TV- SkyTürk'ün destekleriyle devam ettiği kaydedildi.

Şampiyonada Beşiktaş takımının 737 puanla lider, 143 puan gerisinde GSYİAD-Galatasaray ikinci ve Stihl takımı 341 puanla üçüncü sırada yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!