BUTTİM’e ‘Ticari Safari’ Dopingi

Güncelleme Tarihi:

BUTTİM’e ‘Ticari Safari’ Dopingi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 15:44

BUTTİM’e ‘Ticari Safari’ Dopingi

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Ticari Safari Projesi kapsamında farklı ülkelerden gelen tekstil sektörü temsilcileri, Bursa Uluslararası Tekstil ve Ticaret Merkezi’nde (BUTTİM) Bursalı firmalarla buluştu. 
BTSO’nun tekstil sektörüne yönelik hayata geçirdiği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında Merinos AKKM’de gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonuna katılmak için Bursa’ya gelen yabancı firma temsilcileri, BUTTİM’i ziyaret etti. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, BUTTİM Başkanı Ali Tiryaki ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan yaklaşık 100 firma temsilcisine, ilk olarak 1996 yılından bu yana Bursa tekstilinin nabzını tutan ve bin 700’e yakın işyerinin bulunduğu merkez hakkında brifing verildi. Heyet, ardından firmaları gezerek, ticari görüşmeler gerçekleştirdi.

“SEKTÖRÜMÜZE GÜÇ KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Bursa’nın ihracattaki başarısına katma değer sağlayan çalışmaları tüm hızıyla sürdürdüklerini dile getirdi. Bursa’nın tekstildeki gücünü artırmaya devam edeceklerini aktaran İsmail Kuş, “20 ülkeden 226 yabancı firma temsilcisini Bursa’da sektör temsilcilerimizle buluşturduk. Yabancı alıcıları, Merinos AKKM’de gerçekleştirdiğimiz organizasyonun ardından BUTTİM’deki firmalarımızla da bir araya getirdik. Yapılan bu etkinliklerin firmalarımızın ihracatına önemli katkılar sunacağına inanıyorum” diye  konuştu.

1200 İŞ GÖRÜŞMESİ YAPILDI

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Merinos AKKM’de düzenlenen alım heyeti programında 1200’den fazla iş görüşmesi gerçekleştirildiğini söyledi. Görüşmelerinin 537’sinin siparişle sonuçlandığı ifade eden İsmail Kuş, “Ortaya çıkan bu sonuçlar da bu çalışmaların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi. BTSO olarak Bursa iş dünyamıza yönelik uluslararası organizasyonlarımıza ara vermeden devam edeceğiz” dedi.

BUTTİM’İN DÜNYAYA AÇILMASINI İSTİYORUZ

BUTTİM Yönetim Kurulu Başkanı Ali Tiryaki, BUTTİM’in tekstil sektörünün kalbinin attığı en önemli ticaret merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti. Ali Tiryaki, BTSO ile birlikte gerçekleştirilen organizasyonların Bursa’nın ihracatçı kimliğine ve tekstil sektörüne büyük katkı sağladığını da ifade ederek, “BUTTİM, 20 yılı aşkın tecrübesiyle yüzlerce markayı aynı çatı altına buluşturuyor. Sektörümüze  ve merkezimize canlılık getiren yabancı alım heyeti programları için BTSO’ya teşekkür ediyorum” dedi.
FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!