Butik açılışı şerefine kendi kendinin mankeni oldu

Güncelleme Tarihi:

Butik açılışı şerefine kendi kendinin mankeni oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Galata hareketlenmeye devam ediyor. Genç tasarımcılardan Simay Bülbül’ün açtığı deri tasarım butiği, semti daha bir şenlendirdi. Bülbül, butiğinin açılışı şerefine ilk ve son kez kendi koleksiyonu için kamera karşısına geçti. Fikir Sedat Doğan’a ait. Bazı karelerde ona vücudundaki dövmelerle ünlenen erkek model Umut Eker eşlik ediyor. Üstelik Eker fotoğraflarda Simay Bülbül’ün kadın koleksiyonundan örnekler giyiyor. Amaç tamamen şov!

“Galata’da butik açmak 2010 yılı dileklerimin arasındaydı. Galata benim için diğer semtlere göre çok özel bir bölge. Sokak ve tarihi dokusu ile çok farklı bir yaşam özelliği var. Benim koleksiyonlarımın ve yaşam tarzımın en uygun sergileneceği yer aslında. Açmış olduğum mağaza Türkiye’deki ilk deri tasarım butiği.” Simay Bülbül yeni mağazasını böyle anlatıyor. Şu an mağazada 2010 yılı için hazırladığı koleksiyon satılıyor. İsmi “Makaralardan kopardığımız masallar...” Koleksiyonu ağırlıklı olarak elbise. Tasarımlar gece de gündüz de giymeye uygun. Derili aksesuvar konusunda ise seçenek bol. İsteyene kemer, isteyene şal. Atkı ve bilekliklere de bakmanızı öneririm.

MASKÜLEN BİR KOLEKSİYON TASARLAYACAK

Bülbül, tekstil eğitimini İngiltere’de aldı, 2003’te yurda döner dönmez ayağının tozu ile katıldığı deri tasarım yarışmasında birinci oldu. Ve o günden sonra meslek hayatı boyunca ne tasarlarsa tasarlasın bir köşesine deri iliştirmeye karar verdi. “Yarışmaya hazırlanırken deri ile inanılmaz yakınlaştım. Tabakhanelerde sabahladım. Deri ile yapılabileceklerin sınırının olmadığını öğrendim. Deri benim için kumaş kadar ince, şık ve özel bir materyal haline geldi. Zaman içerisinde kumaşla kombinlediğimde inanılmaz avangard bir tasarım duruşu olduğunu keşfettim. Bu da benim deri ile bağımı güçlendirdi ve vazgeçilmez yaptı. İnanın hiçbir kumaş beni deri kadar heyecanlandırmıyor.”
Peki deri ile tasarım yapmak bir taraftan sınırlandırıcı bir şey değil mi? Simay Bülbül’e göre değil. Bir tarz veya bir materyal üzerine yoğunlaşmak tasarımcıyı uzmanlaştırıyor, profesyonel kılıyormuş.
Gelelim derinin, giyen kişiye neler kattığı konusuna... “Önce seksilik” diyor Bülbül. Ama öyle kuru ve basit bir seksilik değil. Tavlayan, tuttuğunu koparan ve herkesi etkileyen bir cazibe... Deri eşittir feminen duruş. Ama Simay Bülbül bu durumu değiştirmeyi kafaya koymuş. Yakında deri ama maskülen bir koleksiyonla karşımıza çıkacakmış.

HANGİ ÜNLÜLER GİYİYOR KİM GİYSİN İSTİYOR

Işın Karaca, Emel Müftüoğlu, Çağrı Müftüoğlu, İclal Aydın gibi birçok önemli isim benim tasarımlarımı tercih ediyor. Bu da benim için çok gurur verici. Birgün Ajda Pekkan’a özel bir tasarım yapmayı çok isterim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!