Büşra, Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Büşra, Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 14:09

Büşra, Cumhuriyet altını ile ödüllendirildi

Haberin Devamı


Jale AVYÜZEN/ EDİRNE, (DHA)- YAZ tatillerinde garsonluk yaparak eğitim hayatını sürdüren ve girdiği LYS'de Türkiye 718'ncisi olan Edirne Lisesi mezunu Büşra Doğan, Edirne Lisesi Eğitim Vakfı tarafından cumhuriyet altınıyla ödüllendirildi. Vakıf aynı zamanda Doğan'a yükseköğrenim hayatı boyunca burs desteği verecek.

Ailesinin ekonomisine destek olmak amacıyla yaz tatillerinde çalışarak lise eğitimini tamamlayan Edirne Lisesi mezunu Büşra Doğan, Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) sözel alanda Türkiye 718'ncisi oldu. 2 milyon 168 bin kişinin yarıştığı sınavda Doğan'ın başarısını ödüllendirmek üzere Edirne Lisesi Eğitim Vakfı (ELEV) okulda bir program düzenledi.

ELEV Genel Başkanı Atıl Erman, Doğan'ın başarısının Trakya için gurur kaynağı olduğunu söyleyerek, başarılı öğrenciye yükseköğrenim hayatı boyunca burs vereceklerini belirtti. Erman, Doğan'ın başarısını tebrik edip kendisine cumhuriyet altını taktı.
Okulun açtığı kurslarda öğrencilerin hazırlandığını hatırlatan Erman, "LYS'de üstün başarı gösteren öğrencimiz, okulumuzun bu seneki mezunu Büşra Doğan, Türkiye 718'inci oldu. 2 milyon 168 bin kişinin koştuğu bir yarışta 718'inci olmak üstün başarının da üstünde bir başarıdır. Kendisini candan kutluyoruz. Bizim öğretmenlerimiz büyük fedakarlık göstererek çocuklarımızı yüksek öğretime hazırlıyorlar. Okulumuz son birkaç yıldır üniversite için özel kurslar düzenliyor. Bu yıl 5 Ağustos'tan itibaren üniversite hazırlık kursumuz yine başlıyor. Büşra kızımızın aldığı derece Edirne kenti için de bir gurur kaynağıdır. Trakya için de bir gurur kaynağıdır. Okulumuzun bir mezununun bu başarıyı göstermesi bizi son derece memnun etti. Edirne Lisesi Eğitim Vakfı, Büşra kızımıza üniversitede okuduğu sürece burs verecek. Aynı zamanda kızımızın bu başarısını da cumhuriyet altını ile ödüllendirmeye karar verdik" dedi.

Ankara Üniversitesi'nde Özel Eğitim Bölümü okumak istediğini vurgulayan Doğan, "Sınava çalışmaya başladığımdan beri bu bölümü düşünüyordum. İstediğim de oldu. Derslerim iyiydi. Çok severek dinliyor ve hiçbir zaman dersleri kaçırmazdım. Sınavda edebiyat bilgim çok yüksek geldi. Beni buralara taşıdı. Severek çalışıyordum. Önemli olan düzenli bir şekilde takip etmek ve dersleri gerçekten dinlemek. Okuldaki öğretmenlerimiz çok yardımcı oldu. Dersleri çok iyi anlatıyorlardı ve anlamadığımız yerleri kurslarda anlatıp yardımcı oluyorlardı" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!