BUSİAD’da  yeni başkan Ergun Türkay

Güncelleme Tarihi:

BUSİAD’da  yeni başkan Ergun Türkay
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2018 16:10

BUSİAD’da  yeni başkan Ergun Türkay

Haberin Devamı

BURSA,(DHA)- BUSİAD’ın olağan genel kurul toplantısı yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimde genel kurula katılan üyelerin tamamının oyunu alan Ergun Türkay, yönetim kurulu başkanı seçildi.

Bursa Sanayicileri ve  İşadamları Derneği’nin (BUSİAD) seçimli olağan genel kurul toplantısı BUSİAD Evi’nde yapıldı. Genel Kurul Başkanlık Divanı’nın belirlenmesinin ardından söz alan BUSİAD 2014 - 2017 dönemi Yönetim Kurulu Başkanı Günal Baylan, sağlam temeller üzerine kurulmuş, birlik ve beraberlik içinde Cumhuriyet değerlerinde sahip çıkan ve saygın üyelerden oluşan bir derneğin yönetim kurulunda çalışmaktan ve başkanlık yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirtti. BUSİAD değerlerinden öndün vermeden ve üyeleri mahcup etmeden çalışmaya gayret ettiklerini ifade eden Baylan, “Çalışmalarımızda ülkemizin gelecekte olması gerektiği yeri hayal ettik. Potansiyeli olan bir ülkenin neden bir yıldız gibi parlamayacağının altını çizdik. Cumhuriyetin ilanından bu yana yine Cumhuriyet değerlerine kenetlenerek yol aldığımıza inandık. Bazen bu kenetlenmenin farklı sebeplerle kutuplaşmaya döndüğünü de gördük. Siyasi söyleme hakim olan sertliğin olumsuz etkilerini hissettik. Ortak hedeflerimizin azaldığına, değerlerimizle hayat tarzlarımız üzerinden ayrışmanın hızlandığına ve gelişmiş dünya ülkeleri ile iletişim kurmakta zorlandığımıza tanık olduk. Biz iş dünyası olarak başarı odaklıyız ve başarının nasıl geleceğini de görmek zorundayız. 21. yüzyıl dünyasında hayal ettiğimiz Türkiye, ancak Cumhuriyet değerleri etrafında kenetlenen, devletine güvenen, sorgulayan, problem çözerek geleceği tasarlayan gençlerin yetiştirilmesi ile olacak” dedi.

YÖNETİM KURULU YENİ İSİMLERDEN OLUŞTU

Baylan’ın konuşmasının ardından genel kurul toplantı gündemine uygun olarak yönetim kurulu faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu ve onaylandı. 2017 yılı hesap durumunun görüşülerek tasdikinin ve 2018 yılına ait bütçenin karara bağlanmasının ardından yönetim ve denetim kurullarının ayrı ayrı ibrası gerçekleştirildi. Federasyon delegelerinin de belirlenmesinin ardından yeni dönemdeki yönetim, denetim, haysiyet ve yüksek danışma kurulu üyelerinin seçimi gerçekleştirildi. Buna göre Ergun Türkay başkanlığındaki yeni yönetim kurulu Buğra Küçükkayalar, Burak Anıl, Burhan Çakır, Gonca Yerliyurt, Hakan Oktar, Mustafa Ekinci, Osman Nemli, Ömer Kızıl, Selim Akbaş, Selim Tarık Tezel, Şevki Boran ve Uğur Urkut’tan oluştu.

BUSİAD’ın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Ergun Türkay, kuruluşlarının 40. yılında Bursa’nın en değerli iş insanları derneğine başkan olabilmenin kendisi için büyük onur olduğunu kaydetti. Türkay, “Bursa iş dünyasını en üst düzeye taşıyabilmek ve Türkiye’deki haklı seviyesini koruyabilmek için yönetim kurulumuzla birlikte tüm enerjimizle çalışacağız. Bana ve yönetim kurulumuza gösterdiğiniz güvenden ötürü teşekkür ederim. Yeni dönemde üye ziyaretleri yaparak bütün üyelerimize ulaşacağız. Böylece üyelerimizle olan ilişkilerimizi daha üst seviyeye çıkarma hedefimiz var. Bu süreçte üyelerimizin her türlü yapıcı eleştiri ve önerilerine açığız” diye konuştu. Türkay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Son yıllarda ülkemizin geriye gittiği nitelikli teknik personel konusunda eğitimin geliştirilmesi ve çalışan işveren ilişkilerinin daha iyi yönetilmesine yönelik yeni düzenlemeler için çalışmalar yapacağız. Ayrıca BUSİAD’ın yeni dönem yönetiminde gençlere yer verdik. Gençlere tecrübelerimizi en doğru şekilde aktaracağız. Böylece kuşaklar arası geçişin daha dengeli olacağını düşünüyoruz. Dijital gelişim ve girişimcilik adında iki yeni uzmanlık grubu oluşturacağız. Amacımız sizleri, zamanımızın gelişmeleri hakkında bilgilendirmek. Sözlerime son verirken Kurucu Başkanımız Doğan Ersöz’ü ve kaybettiğimiz tüm üyelerimizi rahmetle anıyorum. Geçmiş dönem başkanlarımıza ve onların yönetim kurullarına da minnettarız. Özellikle görevi devraldığım Günal Baylan’a ve yönetim kuruluna da ayrıca teşekkür ediyorum.”   

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!