BÜSAM seminerleri sürüyor

Güncelleme Tarihi:

BÜSAM seminerleri sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2017 09:56

BÜSAM seminerleri sürüyor

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA) - KAYSERİ Büyükşehir Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi’de mekan seminerleri devam ediyor. Hafta sonu iki ayrı seminer gerçekleştirildi.

Şehir Akademi tarafından düzenlenen seminerlerde hafta sonu ilk olarak Prof. Dr. Köksal Alver tarafından “Mekan ve Toplum” konulu bir seminer verildi. Tarihi Kayseri Lisesi binası konferans salonunda verilen seminerde mekanların insan için önemini anlatan Prof. Dr. Alver, “İnsan, yaşamak ve korunmak için bir yeri mekan edinmek zorunda. Biyolojik olarak varlığını sürdürmesinin yegane yolu budur. Fakat insanlar aynı zamanda sosyo kültürel varlıklardır. Dolayısıyla biyolojik zorunluluğun sonucunda ürettiği şeylere mana ve anlam yükler. Bize ait olan tüm şeyler sadece ihtiyaçlarımızı giderecek şeyler değildir. Onları bir sembol haline getiririz. Mekan aynı zamanda medeniyet algımızın, düşüncemizin, inancımızın, değerlerimizin de yaşayabilmesini gerektirecek bir olgu haline gelmiştir” dedi.

Şehir Akademi’de Prof. Dr. Ali Uzay Peker de “Selçuklu Mimarisinde Anlam” konulu bir seminer verdi. Prof. Dr. Peker, mimariyi inançların ne derecede etkilediğini örneklerle ortaya koydu. 

FOTOLU

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!