Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2016 16:30

Burundaki çeşitli dezenformasyonlar nefes almayı zorlaştırabilir. Kaza, darbe alımı, düşme gibi sebeplerden dolayı burun kemiği kırıldığında delikler kısmen kapanacaktır. Bu durum ciddi sağlık problemlerine yol açar. Eğer böyle bir dezenformasyon söz konusuysa en kısa sürede uzman bir cerraha başvurmak ve burun estetiği ameliyatı yaptırmak gerekir.

Haberin Devamı

Öncelikle burnun hassas bir doku olduğunu belirtmek gerekiyor. Bölgede hem deri, hem kemik hem de kıkırdak bulunmaktadır. Bu yüzden uzman bir hekime başvurulmalı. Ayrıca estetik cerrah ne kadar uzman olursa olsun çeşitli riskler de bulunmakta. Dolayısıyla burun estetiği yaptırırken güzellik kaygısı ön plana alınmamalıdır. Estetik cerraha yalnızca zorunlu zamanlarda başvurulmalıdır.

Ameliyat yapılmadan önce bölgeye lokal anestezi uygulanır. Eğer herhangi bir semptom olmazsa ameliyatın 2 saat civarında tamamlanacağını belirtmek gerekir. Burun estetik ameliyatında açık ve kapalı olmak üzere iki metot uygulanmaktadır. Birtakım tetkikler yapıldıktan sonra ameliyatın nasıl yapılacağına karar verilir.

  • Açık Ameliyat: Burnun iç ve dış bölümlerinde kesikler açılır. Daha sonra bu kesiklerden burunun iç kısımlarında bulunan kıkırdaklar düzeltilir. Basit cerrahi işlemlerinde genellikle bu yöntem kullanılmaktadır. Özellikle burnun uç kısmındaki dezenformasyonlar bu metot ile giderilir.
  • Kapalı Ameliyat: Bu ameliyatta ise burnun orta bölümündeki eğrilikler düzeltilir. Eğer nefes almayı engelleyen bir kemik veya et var ise bu yolla törpülenir ya da alınır.

Ameliyattan sonra hemen taburcu olabilirsiniz ancak bir gece klinikte istirahat etmeniz de faydalı olabilir. Zannedilenin aksine bölgede ameliyat sonrasında büyük ağrılar olmaz. Ancak bu süreçte burnun hassas olacağını da belirtmek gerekir. Bir süre cerrah tarafından verilen bandı takmanız gerekebilir.

Haberin Devamı

Yanaklarda ve gözaltı torbalarında şişkinlikler olması normaldir. Bunlar vücudun müdahaleye karşı gösterdiği doğal semptomlardır. Bu semptomlar genellikle 15 gün içinde kaybolur ancak belli bir süre geçtikten sonra hâlâ mevcutsa mutlaka ameliyat olunan yere başvurulmalıdır. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!