Bursluluk sınav sonuçları için tarih belli oldu! PYBS sonuçları o tarihte açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınav sonuçları için tarih belli oldu PYBS sonuçları o tarihte açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2017 10:50

Bursluluk sınav sonuçları için sınavın bitiminin ardından tarih bilgisi araştırılmaya başlandı. Öğrencilerin 2017 Bursluluk sınav (PYBS) sonuçları için yapmış olduğu soruşturmanın detayları, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından cevap buldu. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı ve 9, 10 ve 11'inci sınıfların yanı sıra, sınava daha önce giren 8'nci sınıf öğrencilerinin de sonuçlarının açıklanacağı tarih, MEB tarafından duyuruldu. Peki, Bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, merakla beklenen o tarih

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı sonuçlarının açıklanacağı tarih MEB tarafından açıklandı. 5, 6, 7, hazırlık sınıfı ve 9, 10 ve 11'inci sınıfların girdiği Parasız Yatılılık ve Bursluluk sınavı bugün gerçekleşti. Sınavın ardından alacakları puanı merak eden öğrenciler, sonuç araştırmasına başladı. Peki, 2017 bursluluk sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, İOKBS, yurt içinde 848 merkezde, 4 bin 39 okulda, 62 bin 146 salonda, KKTC'de bir merkezde olmak üzere, toplam 1 milyon 110 bin 563 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilecek.

Dört seçenekli 100 sorunun sorulacağı sınav, saat 14.00'te başladı ve 120 dakika sürdü.

Tek kişilik salonlara yerleştirilen öğrencilere yönelik tedbirlerin yanı sıra 30 dakika ek süre verildi. Öğrenciler, sınava "Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi" ve geçerli kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya pasaport ) ile alındı.

Haberin Devamı

Sınav sonuçları, 18 Temmuz'da "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!