Bursluluk sınavı ne zaman? İşte, 2017 PYBS tarihi!

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı ne zaman İşte, 2017 PYBS tarihi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 14:47

Bursluluk sınavı için geri sayım sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) önümüzdeki ay içerisinde gerçekleşecek. Peki, Bursluluk sınavı ne zaman? İşte, 2017 PYBS tarihi!

Haberin Devamı

Başvuruları Mart ayında gerçekleşen 2017 Bursluluk sınavı için heyecan dorukta! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı başvuru sürecini atlatan öğrenciler, şimdi tarih araştırması yapıyor. Binlerce öğrenciye burs şansı veren sınav 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflara uygulanıyor. Peki, 2017 bursluluk sınavı ne zaman? PYBS sınav giriş belgesi nasıl alınır?

Bursluluk sınavları içerisindeki en önemli sınavlardan biri olan PYBS için MEB duyurusu geldi. MEB çalışma takvimine göre temel derslerden oluşan sınav, 10 Haziran 2017 tarihinde saat 14:00’te gerçekleşecek.

PYBS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Sınav giriş belgesi ise, e-Okul üzerinden fotoğraflı bir şekilde 5, 6, 7, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11'inci sınıflarda okuyan öğrencilere 29 Mayıs 2017 tarihinden itibaren erişime sunulacak. Sınav giriş belgesi, e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından çıkarılacak ve mühürlenip imzalandıktan sonra sınava katılım sağlayacak olan öğrencilere teslim edilecek.

PARASIZ YATILILIK VE BURSLULUK SINAVI HANGİ DERSLERDEN YAPILACAK?

Haberin Devamı

Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) için 5. 6. ve 7. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden, 8. sınıf öğrencileri Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimler derslerinden, 9. 10. ve 11. sınıf öğrencileri ise Türk Edebiyatı, Dil ve Anlatım, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji ev Sosyal Bilimler derslerinden sınav olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!