2017 KYK bursu ne zaman yatacak? Kredi ve burslar ne kadar yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 KYK bursu ne zaman yatacak Kredi ve burslar ne kadar yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 09:25

KYK burs ve kredileri ne zaman verilecek soruları yükselmeye devam ediyor. Dün itibariyle Kredi ve Yurtlar Kurumu İnternet sayfası üzerinden açıklanan KYK burs sonuçları, öğrencilerde büyük heyecan yarattı. Burs çıkmayıp krediye başvurmayı düşünen öğrenciler KYK kredisi ne kadar yatacak sorgusunda bulunurken, burs ve krediler ne zaman yatacak sorguları da en çok merak edilenler arasında yer aldı. İşte burs ve krediler ne zaman yatacak sorguları ile KYK kredileri ne kadar yatırılacak sorularının cevabı

Haberin Devamı

Burslar ne zaman verilecek sorusu, KYK burs sonuçlarının belirlenmesinin hemen ardından merak edilmeye başlandı. Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından bazı öğrencilere tahsis edilen burslar konusunda ilk paranın ne zaman yatacağını araştırılıyor. Kendisine burs çıkmayan öğrenciler ise krediler ne zaman yatacak sorularını yönelterek alacakları kredi miktarının ne zaman yatacağını araştırmaya devam ediyor. Öğrencilerin çokça merak ettiği burslar hangi bankalardan çekilecek? Burslar ne zaman yatacak? İşte detaylar

BURSLAR NE ZAMAN YATACAK?

KYK burs sonuçlarının açıklanmasının ardından ilk merak edilen konu burslar ne zaman yatacak sorusu olmuştu. Konuyla ilgili aylar öncesinden açıklama yapan KYK Genel Müdürü Sinan Aksu, burs sonuçlarının açıklanmasının akabinde ücretlerin en erken tarihlerde öğrencilerin hesaplarına yatırılacağını açıklamıştı. Aksu konuyla alakalı olarak,  "Önceki yıllarda üniversiteye başlayan birinci sınıf öğrencileri müracaatlarını yaparlardı fakat burs ve kredilerini ocak ayı itibarıyla alırlardı. Bu yıl, bu tarihi ekim ayından başlatıyoruz. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'ın talimatıyla birinci sınıf öğrencilerine bir müjdemiz var. Ekim, kasım, aralık aylarını da kapsayacak biçimde birinci sınıf öğrencilerine burs ve kredi ödemelerini yapacağız." ifadesinde bulunmuştu.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİLER BAŞVURU SONUÇLARININ ARDINDAN NE KADAR ÜCRET ALACAK?

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından müjde olarak verilen 2016 burs ve kredi ücretleri, bu yıl 400 olarak verilecek. Normalde her yıl 40 TL gibi bir artış gösteren burs ve kredi ücretleri, bu yıl 80 TL gibi bir artış gösterecek. Bu şekilde 400 TL olarak yatırılacak kredi ve burs ücretleri sonuçların açıklanmasının ardından öğrencilerin hesaplarına yatırılacak.

BURS VE KREDİ ÜCRETLERİ HANGİ BANKALARDAN ÇEKİLEBİLECEK?

Kredi ve burs ücretini çekmek isteyen öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumunun anlaşmalı olduğu Ziraat Bankası aracılığıyla ücretleri temin edebilecekler. İsimlerine özel olarak tahsis edilecek BANKKART'larını, gönderilecek bankadan sözleşme imzalayarak alacak olan öğrenciler, burs ya da öğrenim kredilerini T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden istedikleri zaman, ATM'lerin bulunmadığı yerlerde ise herhangi bir T.C. Ziraat Bankası şubesinden temin edebilecekler. Öğrencilere burs ve kredinin yatırılacağı aydan başlamak üzere TC Kimlik Numaralarının son rakamına göre 6.-10. günleri arasında ödeme yapılacaktır.

BAKMADAN GEÇME!