Bursaspor U16'dan dostluk maçı

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor U16dan dostluk maçı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 15:48

"Batman Yıldızlarını Arıyor” projesi kapsamında seçilen 14 çocuk, Bursaspor U16 takımıyla dostluk maçı yaptı.

Avrupa Yıldızlar Spor Okulları (AYOS) Teknik Sorumlusu İsmail Eren, Vakıfköy'deki Orhan Özselek Tesisleri'nde düzenlenen dostluk maçı öncesi yaptığı açıklamada, bu yıl ilk olarak Batman'da başlayan projeye Batman Valiliği, Batman Emniyet Müdürlüğü ve AYSO'nun desteğiyle devam ettiklerini söyledi.

Eren, projede 2 bin çocuk arasında yapılan seçmeler sonucunda 14 çocuğun seçildiğini belirterek, bu öğrencilerle İstanbul, Bursa ve Eskişehir'e geziler düzenleyerek maçlar ve sosyal etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.

Önümüzdeki yıl Hakkari, Van, Şanlıurfa, Bitlis, Bingöl, Mersin, Mardin, Muş, Siirt, Diyarbakır, Şırnak gibi illerde de projeyi hayata geçireceklerini anlatan Eren, “AYOS olarak Batman'da seçilen çocuklarımızın çoğu eğitimlerini yarıda bırakmak zorunda kalan çocuklardır. Bazılarının da çok çocuklu ailelerden gelen öğrencilerdir. Biz, seçmelerde başarılı olan öğrencilerimizi İstanbul'a götürerek, yurt ve okul masraflarını karşılayarak iyi bir alt yapı eğitimi verip topluma kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Bursa Çevik Kuvvet Şube Müdürü Oktay Yıldızer ise bu proje ile Batman'la birlikte Türkiye'de aslında yıldız olma yeteneği olan, ancak tam olarak keşfedilemeyen, çeşitli spor imkanlarına kavuşamayan sporcuların erken yaşlarda tespit edilmesine yardımcı olunacağını kaydetti.

Batmanlı sporculardan Muhammet Ertaş da 10 yıldır yaz aylarını Batman'da değil, Manisa'da geçirdiğini belirterek, “Orada domates, biber, üzüm topluyorum. 6 ayımı orada, 6 ayımı da okulda geçiriyorum. Okulu bıraktıktan sonra bütün zamanımı Manisa'da geçiriyorum. İnşallah burada başarılı oluruz. Bir daha Manisa'ya gitmeyiz. Ben ve ailem oralara muhtaç kalmayız. İleride benim gibi zor şartlarda olan ailelere yardımcı oluruz” diye konuştu.

Veysi Ergül ise hayal edemeyecekleri şeylerle karşılaştıklarını belirterek, “Babam benim okula gitmemi istedi. Eğitimimi aksatmamamı istedi. Ama bende futbol aşkı var” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!