Bursaspor, 6 hafta sonra galip gelerek ligi kapattı

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor, 6 hafta sonra galip gelerek ligi kapattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 10:34

Bursaspor, 6 hafta sonra galip gelerek ligi kapattı

Haberin Devamı

Cemal EKENTOK / BURSA,(DHA)- SPOR Toto Süper Lig'de Bursaspor, yenilgi ile başladığı 2015-16 Futbol Sezonu'nu 5-2’lik galibiyetle tamamlarken, 6 hafta sonra 3 puanı aldı.
Sezona Ertuğrul Sağlam ile başlayan, Ersel Uzgur ile devam eden yeşil beyazlılar ligi  Hamza Hamzaoğlu ile tamamlarken, son yıllardaki sezonu tek teknik adamla noktalama geleneğini de bozmuş oldu. Şampiyonluğa ulaştığı 2010 yılından bugüne kadar Spor Toto Süper Lig mücadelesinde eksi averajı bulunmayan, geçtiğimiz sezon tarihinin gol rekorunu kıran yeşil beyazlılar, sezonu -8 averajla tamamladı.
İLK YARIDA 18, İKİNCİ YARIDA 26 PUAN
Bursaspor, bu sezon 3 teknik direktörle tamamladığı ilk yarıda 18 puan toplarken 16 gol atıp kalesinde de görürken, ikinci yarıda Hamza Hamzaoğlu birlikte değişik bir grafik çizdi. Yeşil beyazlılar ligin ikinci yarısında 26 puan toplarken, 31 gol atıp, 28 gol görmesine karşın, sezonu -8’lik averajla kapattı.
KADRO GENÇLEŞTİ
Sezona yüksek transfer ücreti ödeyerek aldığı yabancılarla başlayan Bursaspor, sezonun son maçına genç bir kadro ile çıktı. Sakatlıklar, yeni sezonda düşünülmeyen isimlerin götürülmediği Mersin İdman Yurdu maçında Türkiye Şampiyonu olan U 21 takımından ve kendi alt yapısından yetişen 11 oyuncu yer aldı.
KUBİLAY'DAN 2 GOL
Bursaspor’da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun sahaya sürdüğü futbolculardan Kubilay Kanatsızkuş 2 gol attı aynı zamanda, sahanın en başarılı isimlerinden biri oldu. Yeşil beyazlılarda Bünyamin Kasal, Utku Türk, Talha Çalışkan, Furkan Emre Ünver ilk kez Süper Lig’de forma giyerken, Talha ve Furkan Emre, Mersin’de gol sevinci yaşayan iki isim oldu. 18 kişilik maç kadrosunda 17 yaşındaki yeni profesyonel yapılan Ataberk Dadakdeniz, Yunus Öz ile Berke Yılmaz da maç kadrosunda yer alan diğer altyapı oyuncuları oldu.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!