Bursa'da zincirleme kaza: 4 ölü

Güncelleme Tarihi:

Bursada zincirleme kaza: 4 ölü
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 09, 2011 07:10

Bursa-İzmir çevre yolunda sabah saatlerinde yoğun sis nedeniyle meydana gelen ve 12 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti. 14 kişi ise yaralandı.Can pazarının yaşandığı kaza sonrası Bursa-İzmir çevreyolu trafiğe kapatıldı. Bileck ve Çorum'da 2 aracın TIR'ın altına girmesi sonucu 5 kiş hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

BİLECİK'TE OTOMOBİL TIR'IN ALTINA GİRDİ: 3 ÖLÜ

ÇORUM'DA ASTSUBAY VE EŞİ KAZA KURBANI

OLAY YERÄ°NDEN Ä°LK FOTOÄžRAFLAR

KAZA YERİNDE CAN PAZARI YAŞANDI / WEB TV

Bursa'da bu sabah Merkez Nilüfer ilçesi Yeni Hal mevkiindeki İzmir Çevreyolunda yoğun sis ve buzlanma nedeniyle henüz plakası ve sürücüsü belirlenemeyen TIR önünde seyretmekte olan kamyona çarptı. Görüş mesafesinin 1 metreye kadar düştüğü kazada bu araçlara arkadan gelen Balıkesir Sağlık Müdürlüğü' ne bağlı içerisinde hasta olmayan ambulans ve otobüs ile kamyonlar çarptı.

BURSA’da bu sabah yoÄŸun sis ve gizli buzlanma nedeniyle meydana gelen zincirleme trafik kazasında 4 kiÅŸi öldü, biri 5 aylık hamile 12 kiÅŸi yaralandı. Kazada birlikte yolculuk yaptığı kardeÅŸi Muttalip Köse’nin cansız bedeninin yanında oturup elini tutan Ramazan Köse, "Allahım bu acıyıa ben nasıl dayanavağım" diyerek gözyaşı döktü.Â

Haberin Devamı

Bursa- İzmir Çevreyolu’nun 8’nci kilometresinde bulunan Yenihal yakınlarında bugün saat 05.40 sıralarında yoğun sis nedeniyle görüş mesafesi sıfıra indi. Yolda seyreden ve gizli buzlanma nedeniylede hızını azaltmaya çalışan kamyona, arkadan gelen TIR çarptı. Kaza yapan araçlara, bu sırada arkadan gelen kamyonet, bu kamyonete de yolcu otobüsü çarptı.

Otobüsün hızlı olması nedeniyle kamyonet TIR’ın altına girerken, bu araçlara Balıkesir’den aldığı hastayı Yalova’ya bıraktıktan sonra geri dönen 10 F 0060 plakalı ambulans ile 16 BYP 90, 16 BBZ 30, 16 J 4964, 16 Z 4157 kamyonetler, 33 LT 922 ve 16 CRJ 72 plakalı kamyonlar ile 34 U 2689 plakalı otomobil çarptı.

KAMYONETLERDE 4 KİŞİ ÖLDÜ

Kazada, 16 J 4964 plakalı kamyonette yolcu olarak bulunan Muttalip Köse, 16 ABS 02 plakalı kamyonet sürücüsü Mehmet Donat, 16 BYP 90 plakalı kamyonetin sürücüsü Fikret Mutlu ile yanında bulunan Erkan Bilgin olay yerinde yaşamlarını yitirdi.

Kazada yaralanan 5 aylık hamile Çiçek Ürkmen (28) ile Zekiye Akar (50), Mümin Turgut (38), Abdulkadir Yazıcı (57), Selahattin Sönmez (38), Ramazan Kahraman (35) Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne, Olcay Yıldırım (23), Nahide Bağdatlı (59), Sermaye Karamısır (47), Soner Ülger (27) Çekirge Devlet Hastanesi’ne, Fulya Şahin (25) Muradiye Devlet, Erkan Yılmaz (20) Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan çok sayıda yolcu ve sürücüye ise olay yerinde müdahale edildi. Yaralılardan, Çiçek Ürkmen ile Ramazan Kahraman’ın hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.

ÖLEN KARDEŞİNİN ELİNİ BIRAKMADI

Kazada, kamyonette birlikte yolculuk yaptığı kardeşi Muttalip Köse’yi kaybeden Ramazan Köse, olayın şokunu üzerinden attıktan sonra gözyaşı döktü. Kardeşinin cesedinin yanına oturup elini tutan Ramazan Köse, "Allahım bu acıya nasıl dayanacağım. Rüya gibi. İnşallah doğru değildir" diyerek ağladı.

KARAYOLU TRAFÄ°ÄžE KAPANDI

Toplam 12 aracın karıştığı kazadan sonra Çevre Yolu Trafiğe kapanırken, yaralılar 112 Acil Servis, Sivil Savunma ve İtfaiye Arama Kurtarma ekipleri tarafından araçlardan çıkartıldı. Can pazarının yaşandığı kaza nedeniyle karayolu uzun süre trafiğe kapandı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, kaza sonrası olay yerine 10 ambulans ve ekipleri yönlendirdiklerini, hastaneleri alarma geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

HAYATINI KAYBEDENLERÄ°N Ä°SÄ°MLERİ            Â

Can pazarının yaÅŸandığı zincirleme kazada, ilk belirlemelere göreÂMuttalip Köse, Erkan Bilgin, Fikret Mutlu, ve Mehmet Banat olay yerinde hayatlarını kaybettiler. Yaralanan 14 kiÅŸinin hastaneye kaldırıldığı kazada çok sayıda sürücü ve yolcu kazayı hafif sıyrıklarla atlattılar.

Can pazarının yaÅŸandığı kaza yerinde enkazdan çıkartılan cesetleri gören yakınları sinir krizi geçirip çaresizlik içinde bekleyiÅŸlerini sürdürdüler.Kaza sonrası Bursa'dakiÂtüm hastaneler alarma geçirildi.

 

KAZAYA 12 ARAÇ KARIŞTI

 

Bursa İzmir çevreyolunun kapanmasına neden olan kazaya 6 kamyon, 1 TIR, 2 otobüs, 2 kamyonet ve 1 ambulans karıştı.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!