Bursa'da sınıfta dehşetin yaşandığı okulda veliler tedirgin (2)

Güncelleme Tarihi:

Bursada sınıfta dehşetin yaşandığı okulda veliler tedirgin (2)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 14:27

Bursa'da sınıfta dehşetin yaşandığı okulda veliler tedirgin (2)

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ, ÖĞRETMEN VE VELİLERE BİR YIL PSİKOSOSYAL DESTEK
Bursa’nın merkez Osmangazi İlçesi’nde, geçen Cuma günü 16 yaşındaki Hasan Can’ın aynı yaştaki arkadaşı Nilüfer Acar’ı sınıfta tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihar ettiği Hürriyet Anadolu Lisesi’nde, öğrenci, öğretmen ve velilere bir yıl boyunca psikososyal destek verileceği bildirildi.
Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, okullarda oluşabilecek her türlü travmatik olaylarla ilgili olarak Psikososyal Koruma, Önleme ve Müdahale Hizmetleri verildiğini belirterek, bu ekiplerde psikolojik danışmanların da görev aldığı bildirildi. Yetkililer, Hürriyet Anadolu Lisesi’nde, Osmangazi İlçesi Rehberlik Araştırma Merkezi koordinasyonunda, 14 kişilik ekibin bir yıl süreyle eylem planına göre öğrenciler, veliler ve öğretmenlere yönelik psikososyal çalışma yapacağını kaydettiler.
Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün olay sonrası başlattığı idari ve Bursa Emniyet Müdürlüğü’nün adli soruşturması devam ediyor. Olayda kullanılan ruhsatsız silahla ilgili Hasan Can’ın babası Sargun Can hakkında işlem yapılmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!