Bursa’da Renault'da, işçilerden Türk-Metal tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da Renaultda, işçilerden Türk-Metal tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2015 11:40

Bursa’daki Renault Oyak Fabrikası’nda Türk Metal ve Birleşik metal sendikaları arasında yaşanan üye tartışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

İşçilerin büyük bölümünün Birleşik Metal Sen’e geçmesinin ardından temsiliyeti fiili olarak kaybeden Metal sen temsilcilerinin dün gece fabrikada birimlerde dolaşması tepkilere sebep oldu.

İşçiler önce fabrika içerisinde dolaşan sendika temsilcilerine tepki gösterdi. Ardından da sabah vardiya çıkışında kısa süreli protesto eylemi yaptı. Türk Metal-Sen’i istemediklerini ifade eden işçiler attıkları sloganlarla bu durumu dile getirdi.

Bursa’da Renaultda, işçilerden Türk-Metal tepkisi

Birleşik Metal'den konu ile ilgili Hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada, Türk Metal'den ayrılan işçilerkin büyük bir bölümünün irleşik Metal-İş’e geçtiği kaydedildi. Açıklamanın devamında "Fabrikada temsiliyeti fiilen sona ermesine karşın fabrikada iş barışını bozmaya yönelik adımlar attığı öne sürülen Türk Metal’e karşı metal emekçileri dün tüm vardiyalarda yine eylemdeydi. Dün, cardiya giriş ve çıkışlarında Türk Metal Sendikası yürüyüş ve fabrika önünde kitlesel olarak protesto edildi" denildi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!