Bursa'da PKK propagandasına 3 tutuklama

Güncelleme Tarihi:

Bursada PKK propagandasına 3 tutuklama
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 12:23

Bursa'da PKK propagandasına 3 tutuklama

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA) - BURSA’nın Mustafakemalpaşa İlçesi'nde, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK’yı övücü propaganda yaptıkları gerekçesiyle İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 4 kişiden 3'ü çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.
Yapılan bir ihbarı değerlendiren Bursa İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Mustafakemalpaşa ilçesinde akraba olan ve sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK'yı öven propoganda yaptıklarını belirledikleri, Ş.G. (29), H.G.(33), A.G. (23) ve F.Ç.’nin (30) Çördük Köyü Çeşmeciler Mevkiinde mangal kömürü imalatı yaptıklarını tespit etti. 
Drone ile havadan yapılan takiple şüphelilerin yerlerini tespit eden ekipler İlçe Jandarma Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle operasyon düzenledi. Bölgede eğitimli köpekler eşliğinde yapılan araştırmada şüpheliler yakalanıp gözaltına alındı. Şüphelilerin kaldıkları ev ve iş yerlerinde yapılan aramada ruhsatsız 5 av tüfeği ele geçirilirken, yanlarında bulunan 9 cep telefonu ile 1 tablete incelemek üzere el konuldu. Jandarma'daki sorgulamaları tamamlanan ve 'terör örgütü propogandası yapmak' suçundan adliyeye çıkartılan şüphelilerden, Ş.G. (29), H.G.(33) A.G. (23) tutuklanırken F.Ç. ise adli kontrol koşulu ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!