Köprü sevinci

Güncelleme Tarihi:

Köprü sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 17:00

BURSA'nın Karacabey ilçesinde Harmanlı Mahallesi’nde İstanbul-İzmir otoyolu çalışmaları nedeniyle bir süredir kullanılamayan yola köprü yapılarak köye rahat bir şekilde giriş ve çıkışlar sağlandı.

Haberin Devamı

Köprünün açılışı nedeniyle düzenlenen törene,  Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, İstanbul-İzmir otoyolu yüklenici firma yetkilisi İlhan Zor, Harmanlı Muhtarı Erdem Çolak ve köy halkı katıldı.

Kurbanların kesilmesi ve duaların edilmesinin ardından konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, “ Otoyolumuz 2019’da bittiğinde İstanbul’a 1,5 saatte, İzmir’e 2 saatte ulaşma imkanımız olacak. Hem vatandaşlarımız hem de bölge de yetişen ürünlerimiz çok kısa bir süre de büyük pazarlara ulaşmış olacak. Otoyol projesi bölgemizdeki kırsal mahallere değer katmakta. Gayrimenkul fiyatlarının artmasına yol açıyor. Bu çalışmalar yapılırken çeşitli sıkıntılar ortaya çıkıyor. Harmanlı Mahalle’mizin giriş ve çıkışları otoyol projesi nedeniyle başka bir güzergahtan veriliyordu. Bugün yapılan köprüyle beraber artık eskiden olduğu gibi köye giriş ve çıkışlar yapılabilecek. Ayrıca bozulan yollara asfaltlama çalışması yapılıyor. Köyümüze yeni yapılan köprünün hayırlı olmasını temenni ediyorum”  dedi.

Haberin Devamı

Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise, yaptığı konuşmada, ” Çok büyük bir ulusal projemiz. Allah vatanımıza ve memleketimize ve devletimize hayırlı etsin. İnşallah kazasız ve belasız bir şekilde bu projeyi bitirir ve vatandaşlarımızın hizmetine sokarız” şeklined konuştu.

Törenin sonunda katılımcılara lokma ve ayran ikramı yapıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!