Bursa'da "Otizm Eğitim Semineri" 

Güncelleme Tarihi:

Bursada Otizm Eğitim Semineri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 13:52

Tohum Otizm Vakfı Sürekli Eğitim Birimi Koordinatörü Deniz Yılmaz, Türkiye'de 352 bin otizmli çocuk bulunduğunu ancak bunlardan sadece 26 bin civarında çocuğun eğitim alabildiğini belirtti.

Haberin Devamı

Yılmaz, Mina Otizmle Yaşam Derneğinin (MOYAD) Tohum Otizm Vakfının işbirliğiyle Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitim seminerinde, otizmli çocukların eğitim sorununa dikkati çekti.

Bu çocuklar arasında eğitim alanların oranının son derece düşük olduğunu belirten Yılmaz, "Türkiye'de 352 bin otizmli çocuk var ancak bunlardan eğitim alabilenlerin oranı sadece 26 bin civarında. Maalesef bu çocukların gidebileceği okullar yok. Bu çocukların eğitimde okullaşma oranına baktığımızda yüzde 1,77 gibi rakamla karşılaşıyoruz. Bu çok acı bir tablo" dedi.     

Yılmaz, Bursa'da da otizmli çocuklar arasında eğitim alanların sayısının, olması gerekenin çok altında bulunduğunu dile getirdi.     

Toplantıda, eğitimciler ile otistik çocuğu olan ailelere, "otizmi tanıma, iletişim ve sosyal becerileri geliştirme ile davranış sorunlarıyla başa çıkma" gibi konularda eğitim verildi.     

Haberin Devamı

Seminerin ardından, eğitim alanlara otizmle ilgili bilgilendirici kitapçıklar ve eğitim kiti dağıtıldı.     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!