Bursa'da Kamu-Sen üyelerinden tepki

Güncelleme Tarihi:

Bursada Kamu-Sen üyelerinden tepki
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2018 13:38

Bursa'da Kamu-Sen üyelerinden tepki

Haberin Devamı

Gürkan DURAL/BURSA,(DHA) - BURSA'da Kamu- Sen üyeleri, 4/C'lilerin 4/B kadrosuna geçişlerinde yaşanan sürece tepki gösterdi. İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 2007 yılında 5620 sayılı kanunla 200 bin geçici ve mevsimlik işçiye normal şartlardaki 4/B geçiş hakkı verilmişken kendilerine bu hakkın verilmediğini sordu.

Bursa'da 4/C’lilerin 4/B kadrosuna geçişlerinde yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla bir araya gelen Kamu-Sen üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün önünde basın açıklaması yaptı. 4/C’lilerin kadroya alınma sürecinde ciddi hak kayıplarının yaşandığını belirterek sözlerine başlayan Kamu-Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, 4/B’ye geçenlerin eğitim ve uzmanlıklarının göz ardı edildiğini belirterek, "4/C’den 4/B’ye geçerken denizi geçtik, derede boğulmayalım. 2007 yılındaki 5620 sayılı kanun ile 200 bin geçici ve mevsimlik işçiye normal şartlardaki 4B geçiş hakkı verilmişken, bizlere neden verilmedi? Neden 4B'ye geçilirken mevcut diploma ve unvanlarımıza göre aktarılmadık? Mevcut 4B kadrolarında ek ödeme oranları yüzde 85, yüzde 70 iken bizlerde ihdas edilen kadrolardan dolayı neden yüzde 20 yapıldı?" sorularını sordu.

Ayrıca mevcut 4/B ihdasında olduğu gibi maaşlarını peşin alamadıklarını ifade eden Türkoğlu, Kamu-Sen olarak konuyu yargıya taşıdıklarını ve hakları olan hakiki 4/B kadrosu ihdası için mücadele edeceklerini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!