Bursa'da, kalp ve damar hastalarına müjde

Güncelleme Tarihi:

Bursada, kalp ve damar hastalarına müjde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2018 18:50

Bursa'da, kalp ve damar hastalarına müjde

Haberin Devamı

BURSA (DHA)- BURSA İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Türkiye'nin sayılı kalp damar hastanelerinden birisi olan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı yeni Kalp ve Damar Hastalıkları Hastanesi'nin cumartesi gününden itibaren  hasta kabul etmeye başlayacağını söyledi.
Kamuoyunda Eski Fakülte olarak da bilinen Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyovasküler Cerrahi Ek Hizmet Binası'nın, deprem yönetmeliğine göre ekonomik ömrünü tamamladığını dile getiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, "Bina 1969'da Göğüs Hastalıkları Hastanesi olarak açıldı. 1973 yılından 1992 yılına kadar Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi de bu binada hizmet verdi. Tıp Fakültesi Hastanesi'nin taşınmasının ardından 25 senedir  Sağlık Bakanlığı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet veren eski binamızın yerine daha çağdaş bir kalp ve damar hastalıkları hastanesi yapma ihtiyacı doğmuştu. Yeni hastanemizi hem deprem hem yangın yönetmeliğine uygun uluslararası standartlarda inşa ettik. Bunu da yine Mimar Sinan Mahallesinde Polis Okulu karşısında bulunan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yerleşkesi içerisinde ek hizmet binası şeklinde gerçekleştirdik. Cumartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak olan yeni hastanemiz Türkiye'nin sayılı kalp damar hastanelerinden birisi olacak" dedi.
SIRA DIŞI HASTANE
Yeni hastanenin yaklaşık 300 yatak kapasitesine sahip olduğu bilgisini veren Dr. Akan, “Toplamda 40 bin metrekare alana sahip olan yeni hastanemizde 27 poliklinik odası, 5 ameliyathane ve bir de küçük operasyonlar için lokal ameliyathane bulunmaktadır. Hastanemizdeki tüm cihazlar son teknoloji olup, kardiyovasküler cerrahi alanında dünya ölçeğinde yapılan tüm girişimsel işlemler ve ameliyatlar gerçekleştirilecektir" diye konuştu
Yeni merkezin 5 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğinin altını çizen İl Sağlık Müdürü Dr.  Akan, “Kardiyovasküler alanında hizmet verecek hastanemiz sadece Bursa'ya değil bölgesel nitelikte hizmet verecek. Yani Balıkesir, Kütahya, Yalova, Bilecik gibi illerden gelecek vatandaşlarımız da bu merkezimizde tedavi olabilecek, bu merkezden tetkik ve hizmet alabilecek. Bu vesile ile ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!