Bursa'da 'Hava Değerlerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi' toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Bursada Hava Değerlerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 17:32

- Bursa Valisi Karaloğlu: "Artık üretiyorum, istihdam yaratıyorum. Bu yüzden istediğim gibi rahat hareket edeyim devri kapanmıştır"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Valisi Münir Karaloğlu, "Artık üretiyorum, istihdam yaratıyorum. Bu yüzden istediğim gibi rahat hareket edeyim devri kapanmıştır" dedi.

Vali Karaloğlu, 'Hava Değerlerinin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi' konusunda, Heykel Valilik Binasında yaptığı toplantıya, merkez ve ilçe kaymakamlarının yanı sıra, Büyükşehir Belediyesinden de yetkililer katıldı.

Toplantı da konuşan Karaloğlu, hiç kimsenin havayı kirletme gibi bir hakkının olmadığını belirterek, " Artık üretiyorum, istihdam yaratıyorum. Bu yüzden istediğim gibi rahat hareket edeyim devri kapanmıştır. Üretirken havamızı, suyumuzu, toprağımızı kirletmeye kimsenin hakkı yok. Bunu ihlal edenlere, cezai yaptırımlarla biz gereğini yapalım. Bursa merkeziyle birlikte, özellikle son dönemde kirlilikte bir artış gözlenen İnegöl üzerinde yoğunlaşalım" diye konuştu.

Haberin Devamı

Öte yandan, Karaloğlu, 26 Kasım'da 2014 tarihli Mahalli Çevre Kurulu (MÇK) kararı gereği, OSB sınırları dışında yeni 'Tekstil Boyahanesi' kurulmasına ve kurulu olanların kapasite artışlarına izin verilmeyeceğini bildirdi.

Toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından Bursa da hava kalitesini ölçen, Osmangazi de Soğanlı ve Kültürpark, Yıldırım da Beyazıd Caddesi, Nilüfer de Uludağ Üniversitesi, Kestel OSB yanı ve İnegöl şehir içinde bulunan istasyon verileri üzerinden, alınması gereken önlemler hakkında Vali Karaloğlu'na sunum yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!