Bursa'da gözaltına alınan 22 PKK şüphelisi adliyede

Güncelleme Tarihi:

Bursada gözaltına alınan 22 PKK şüphelisi adliyede
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 10:55

Bursa'da gözaltına alınan 22 PKK şüphelisi adliyede

Haberin Devamı

Mehmet İNAN/ BURSA,(DHA)- BURSA'da terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik geçen hafta yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında HDP Bursa il yöneticisi Avukat Sinem Varlı’nın da bulunduğu 6'sı kadın 22 kişi, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen hafta PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik olarak, merkez ve Gürsu, Gemlik, Yenişehir, İnegöl, Mudanya ve Karacabey ilçelerinde eşzamanlı operasyon yaptı. Operasyonda aralarında HDP İl yönetiminde bulunan Avukat Sinem Varlı ve merkez ilçe teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin de olduğu toplam 20 kişi gözaltına alındı. Daha sonra 21 Mart Nevruz etkinliklerinde terör örgütü PKK'nın propagandasını yapan ve slogan attığı öne sürülen 2 kadın da polis tarafından gözaltına alındı.
Emniyetteki sorgulamalarının ardından 6'sı kadın 22 kişi, 'Terör örgütüne üye olmak' ve 'Örgüt propagandası yapmak' suçlamalarıyla bu sabah adliyeye sevk edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!