Bursa'da "Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı"

Güncelleme Tarihi:

Bursada Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:32

- Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığınca organize edilen çalıştay için Bursa'ya gelen okçuluk kulüplerinin temsilcileri, "Okçu Baba Türbesi"nde dua etti

Haberin Devamı

BURSA (AA)- Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığınca organize edilen "Geleneksel Türk Okçuluğu Çalıştayı" için kente gelen okçuluk kulüplerinin temsilcileri, Okçu Baba Türbesi'ni ziyaret etti.

Geleneksel Türk okçuluğunu tanıtmak ve yaşatmak amacıyla düzenlenen, iki gün sürecek çalıştaya katılmak üzere 50 kulüpten 100'ü aşkın kulüp temsilcisi kente geldi.

Çalıştay öncesi ilin fethi sürecinde önemli katkılarda bulunan "Okçu Baba"nın türbesine gelen temsilciler, yöresel kıyafetleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Burada yapılan duanın ardından Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerini de ziyaret eden temsilcilere, Bursa'nın fethiyle ilgili bilgiler verildi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yarın gerçekleştirilecek çalıştayda okçuluğun dünü, bugünü ve geleceği konuları ele alınacak, oturumlar düzenlenecek.

Haberin Devamı

Çalıştay, okçuluk koşusu yarışmasıyla sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!