Bursa'da 'gazeteciye darp' davası

Güncelleme Tarihi:

Bursada gazeteciye darp davası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2016 14:38

Bursa'da 'gazeteciye darp' davası

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) - BURSA'da, yerel bir gazetenin köşe yazarı Mehmet Ali Yılmaz'ı kaleme aldığı köşe yazısı nedeniyle dövdükleri öne sürülen bir başka yerel gazetede yönetici M.K. ile arkadaşı M.T.'nin yargılanmasına, Bursa 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuksuz sanıkların gelmediği duruşmada ifade veren Yılmaz, "Gazetede yöneticilik yapan O.K.'nin şirketinin, belediye ile yaptığı usulsüzlüğü yazdığım için saldırıya uğradım" dedi.
Olay, geçen Şubat ayında meydana geldi. 'Gazete Bursa'da köşe Yazarı olarak çalışan Mehmet Ali Yılmaz, iddiaya göre bir başka yerel gazetede yönetici olarak çalışan M.K. ve arkadaşı M.T. tarafından, kendi gazete binasına girerken dövüldü. Yılmaz'ın şikayeti üzerine M.K. ve M.T. gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma ardından haklarında Bursa 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde, "Basit Yaralamak" suçundan 1-3 yıl arası hapis cezası istemiyle dava açılan M.K. ile M.T.'nin yargılanmasına başlandı. Bugün yapılan duruşmaya kendisine destek veren bir grup meslektaşı ile gelen Mehmet Ali Yılmaz, dövülmesinin nedeninin bir başka yerel gazetede yöneticilik yapan O.K.'ye ait firmanın, bir belediye ile yaptığı suistimali gündeme getirmek olduğunu söyledi. Yılmaz, kendisini döven M.K. ile M.T.'nin yanı sıra olay anında otomobilde bekleyen O.K.'den de şikayetçi olduğunu söyledi.
Mahkeme hakimi yargılamayı, tutuksuz sanıklar M:K. ile M.T.'nin bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesi, Yılmaz'ın hakkında suç duyurusunda bulunduğu O.K. hakkındaki değerlendirmenin daha sonra yapılması için ertelendi. 

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!