Bursa’da FETÖ/PDY davasında 6 sanık tahliye edildi

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da FETÖ/PDY davasında 6 sanık tahliye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 17:38

Bursa’da FETÖ/PDY davasında 6 sanık tahliye edildi

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA)- BURSA'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY ) 'insan kaynakları' örgütlenmesi davasında, aralarında zabit katibi, mübaşir ve infaz koruma memuru da bulunan 9'u tutuklu 93 sanığın duruşmasında 6 sanık tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Bursa'da geçen Nisan ayında gerçekleştirilen operasyon sonucu aralarında 14 zabıt katibi, 3 mübaşir ve 7 infaz koruma memurunun bulunduğu 9’u tutuklu 93 sanığın yargılanmasına devam edildi. 'FETÖ/PDY terör örgütüne üye olmak, resmi belgede sahtecilik, kamu kurum ve kuruluşları zararına dolandırıcılık' suçlarından Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan dava sanık olarak örgütün, liderlerinden olduğu öne sürülen 'Semih' kod adlı Bursa İlk Kariyer Net Derneği Yönetici Necati Uysal ve eşi Esra Uysal da yer alıyor. Yurt dışında oldukları bildirilen Necati Uysal ve eşi Esra Uysal hakkında yakalama kararı bulunuyor. Pazartesi günü başlayan ve 5 gün süren duruşmada mahkeme heyeti, sanıkların savunmalarını aldı.
Sanık ve avukatlarının tahliye taleplerini değerlendiren mahkeme heyeti, Miraç Bayram, Hüseyin Arsal, Abdulkadir Sümer, İdris Doğan, Orkun Güzel, ve Hüseyin Öztürk'ün tutuksuz yargılanmasına karar verdi.
M
ahkeme heyeti, İK Derneği’nde yöneticilik yaptığı öğrenilen Ali Rıza Çelebi, Burhan Hüner  ile Akif Güler’in tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme heyeti eksik evrakın giderilmesi için duruşmayı erteledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!