Bursa’da diyabet hastalarına diplomalı okul

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da diyabet hastalarına diplomalı okul
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2017 09:44

Bursa’da diyabet hastalarına diplomalı okul

Haberin Devamı


BURSA, (DHA)- BURSA Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı 5 hastanede açılan diyabet okullarına ilgi artıyor.

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma, Çekirge, Yenişehir, Orhangazi ve İnegöl Devlet Hastanelerinde açılan diyabet okullarından mezun olanlara diploma veriliyor. Diyabet okulunda gelen hastalara, hastalıklarını nasıl yönetecekleri, tedavi yöntemleri, beslenme, egzersiz gibi konularda eğitim verilirken mezun olan hastaların bilinçli bir diyabet hastası olması hedefleniyor.

Diyabet hastalığının dünyada en çok para harcanan, sonuçları açısından da dünyanın en önemli sağlık problemlerinden birisi olduğunu söyleyen Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, “Dünyada ve ülkemizde çok sık görülen ve hayat boyu devam eden bir hastalıktır. Dengeli ve düzenli beslenme ayrıca iyi düzenli spor ve egzersiz ile önlenebilir ya da geciktirilebileceğini” ifade etti. Eğitime çok önem verdiklerini belirten Prof. Dr. Aşkın,  şöyle devam etti:

“Eğitim, diyabet bakımının temel taşıdır. Diyabet gibi kronik hastalıkların başarılı bir şekilde tedavi edilmesi, diyabetli bireyin sağlık ekibi ile işbirliği içerisinde tedavi sürecine aktif katılımı önemli. Sağlık Bakanlığımız direktifleri doğrultusunda bazı hastanelerimizde oluşturduğumuz okullarda 2016 yılında 488 kişi diploma alırken bu sayı 2017 yılı ilk 6 ayında 387 olarak gerçekleşti. Diyabet hastalarının her geçen gün okullara ilgisi artıyor. Bu eğitimlerin daha çok yaygınlaşması, bütün hastalarımıza ulaşması gerekli. Ne kadar çok insana ulaşırsak hem tedavinin etkinliğini, hem de diyabetin istenmeyen sonuçlarını azaltabiliriz. Böylece diyabet hastaları daha sağlıklı ve daha fazla sosyal yaşamın içinde olabilir”


FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!