Bursa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet İşleri Bursa bayram namazı saati

Güncelleme Tarihi:

Bursada bayram namazı saat kaçta kılınacak Diyanet İşleri Bursa bayram namazı saati
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 00:10

Bursa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak sorusu kentte yaşayan binlerce vatandaş tarafından oldukça merak konusu oldu. Ramazan ayının bitmesiyle birlikte yarın bütün vatandaşlar camilerde toplanacak ve bayram namazını toplu şekilde kılacaklar. Bursa'da yaşayan vatandaşlarda kendi illerindeki bayram namazı saatini araştırıyorlar. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bursa bayram namazı saati açıklandı. Peki, Bursa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?

Haberin Devamı

Bursalılar, saatlerin ilerlemesiyle birlikte bayram namazı saatini merak etmeye başladı . Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı bayram namazı ile başlayacak. Vatandaşlarda illerindeki bayram namazı saatlerini merakla araştırırken Diyanet İşleri'nin resmi sitesinden tüm illerin bayram namazı saatleri duyuruldu. Peki, Bursa’da ikamet eden vatandaşlar bayram namazını saat kaçta kılacak?

Ramazan Bayramı namazı Bursa’da 06.21'de kılınacak.

BAYRAM NAMAZININ ÖNEMİ

Bayram sabah erken kalkılmalı, yıkanıp temizlenmeli, güzel kokular sürünmeli, temiz ve yeni elbiseler giyilmelidir. Ramazan Bayramı’nda, namazdan önce bir şeyler yenir, Kurban Bayramı’nda ise, kurban keseceklerin, kurban etinden yiyinceye kadar bir şey yiyip içmemesi müstehaptır. Peygamberimiz (s.a.s.) böyle yapmıştır. (Tirmizî, “Salât”, 385)

Haberin Devamı

Bayram günü sabah namaz camide kılınır, yapılan vaaz dinlenir, güneşin doğuşundan 50 dakika sonra bayram namaz kılınır. Peygamberimiz Kurban Bayram hutbesinde şöyle buyurmuştur:

“Bu günümüzde yapacağımız ilk iş namaz kılmamızdır. Sonra döner kurban keseriz. Her kim böyle yaparsa, şüphesiz bizim sünnetimize uygun iş yapmış olur.” (Buhârî,“Iydeyn”, 3)

İki rekât olarak kılınan bayram namazları Hanefilere göre vacip, Şafiîlere göre sünnet-i müekkededir. ( irbinî, I, 587)

BAKMADAN GEÇME!