Bursa'da bağımlılıkla mücadele sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Bursada bağımlılıkla mücadele sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2017 12:25

Bursa'da bağımlılıkla mücadele sürüyor

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ek binasında alkol ve uyuşturucu madde bağımlılarının tedavisine başlandı.

Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dörtçelik Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ek binasında Alkol ve Uyuşturucu Madde Bağımlıları Tedavi ve Araştırma Merkezi (AMATEM) hasta kabulüne başladı. Ziyaret ve incelemelerde bulunan Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof.Dr. Rüstem Aşkın konuyla ilgiliyaptığı  açıklamasında, "Bu kliniğimiz 18 yataklı bir AMATEM kliniği olarak birkaç hafta önce açıldı. İlerleyen haftalar içinde yine ihtiyaca göre yatak sayısını arttıracağız. Burayı biz hem denetimli serbestlik hem yatarak tedavi birimi olarak tasarlıyoruz" dedi.

'HASTALARIMIZA KAPIMIZ AÇIK'

"Ovaakça’da bulunan AMATEM’imizi de Rehabilitasyon birimi olarak düşünüyoruz" ifadesini de kullanan Prof. Dr. Aşkın sözlerine şöyle devam etti:

“Milletimizin devletimizin yumuşak karnı. Bu madde bağımlılığı gerçekten çok kritik bir sorun. Madde bağımlılığı ile mücadelede bu kliniğimiz iyi bir cephe oluştursun. Hem çalışanlarımız özverili çalışıyor. Hem de büyük ölçüde hastalarımızla iyi bir kontak kuruyoruz. Bir konuda uyarıda bulunmak istiyorum. Bazen hastalarımız burada tedavi gördükten sonra tekrar maddeye bulaşabiliyor. Bağımlılık tekrarlayabilir. O zaman yine hastalarımıza kapılarımız açık."

Bağımlılık dediğimiz şey 'kronik tekrarlayan ömür boyu süren bir hastalıktır' diyen AMATEM kliniği hekimlerinden Psikiyatri Uzmanı Dr.Çetin Turan ise, hastaların motivasyonlarını artırıcı görüşmeler yaptıklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!