Bursa'da 8 sanıklı FETÖ davasına devam edildi

Güncelleme Tarihi:

Bursada 8 sanıklı FETÖ davasına devam edildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2017 22:07

Bursa'da 8 sanıklı FETÖ davasına devam edildi

Haberin Devamı

Halil ÖZÇOBAN/BURSA, (DHA) - BURSA’da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklanan il eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın da aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu, toplam 8 sanığın yargılanmasına devam edildi.
Bursa’da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İl eski Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam’ın da aralarında bulunduğu birçok kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Ali Osman Kahya, Atilla Gülsar, İbrahim Saydam, Faruk Öztürk ve Yusuf Ziya Leventoğlu tutuklandı. Savcılık soruşturmasının ardından tutuklu sanıklarla birlikte Kemal Bayraktar, Ahmet Münir Acar ve Yüksel Yaşar hakkında Bursa 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'silahlı terör örgütü kurma veya yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma' ve 'örgüte finansman sağlamak' suçundan 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Geçen Mayıs ayında iddianamenin okunması ve sanık ifadelerinin alınmasıyla başlayan davanın duruşmasında Faruk Öztürk tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. 
'SARIYILDIZ OKUL İSTEDİ, BABAM YAPTIRDI'
Bugünkü duruşmada tutuklu ve tutuksuz sanıklar mahkemede hazır bulundu. Bir başka FETÖ soruşturmasında tutuklanıp 3 ay sonra etkin pişmanlık yasasından yararlanarak tahliye edilen işadamı Ferudun Kahraman, duruşmada tanık olarak dinlendi.
Mahkeme başkanı Yaşar Sarcan'ın, “FETÖ sizden hiç bağış ya da himmet adı altında para istedi mi?” sorusuna  Kahraman, “Cansun Sarıyıldız fabrikaya ayda bir babamın yanına gelirdi, himmet adı altında para istemeye, babam da bağış yapardı” şeklinde cevap verdi.
Cansun Sarıyıldız'ın babasından okul yapılması için yüklü miktarda para istediğini, babasının da yaptırdığını söyleyen Kahraman şunları söyledi:
​“Sarıyıldız, 2013'te elinde bir listeyle, babamdan para istedi. O vermeyince bana geldi. Bu işlerde çekinilecek bir şey yok dedi ve bana vali, emniyet müdürü, başsavcı biziz dedi. Sonra benim şahsımdan para istedi. Ben bunu tehdit gibi şantaj gibi algıladım. Soruşturma yapıldığında düzenlenen vergi uzlaşma komisyonundaki belgeler incelendiğinde, örgüte yakın isimler ortaya çıkacaktır. Bu husus iş çevrelerinde konuşulan konulardır.” ​
Tutuklu sanıklar ile avukatları tahliye talebinde bulundu. Mütaalasını veren savcı, tutuklu İl Milli Eğitim eski Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa Vergi Dairesi eski Başkanı İbrahim Saydam’ın tahliye yönünde görüş bildirdi. Mahkeme heyeti kısa bir aranın ardından yeniden toplandı. Mahkeme Başkanı Yaşar Sarcan, Gülsar ile Saydam’ın tahliyesi yönünde görüş bildirirken, iki üye hakim ise tutukluluklarının devamını istedi.
4 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların adli kontrol kapsamında haftada üç günde bir imza atmaları, bir güne indirildi. Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Eylül tarihine erteledi.

FOTOGRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!