Bursa'da 13 milyon liraya sahibinden satılık ada

Güncelleme Tarihi:

Bursada 13 milyon liraya sahibinden satılık ada
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 12:27

Karacabey Uluabat Gölü’nde bulunan ve Ramsar Sözleşmesi kapsamında ‘doğal müze’ olarak tanımlanan 45 dönümlük ada, sahibi tarafından bir kez daha satılığa çıkarıldı.

Haberin Devamı

Uluabat Gölü’nün 2 kilometre açığındaki adanın 80 yıldır sahibi olan Bulut Ailesi, zeytinlik olarak kullandıkları adanın bakımını yapmakta zorlanınca çareyi satmakta buldu. Nedim Bulut, adayı satın almak isteyen birçok kişinin olduğunu fakat fiyatta anlaşamadıklarını belirterek, “Aslında çok güzel bir yer ancak ailemiz bakmakta zorlanıyor. Ahşap binalarla turizm amaçlı kullanılabilir” dedi.

BİNA YAPILAMIYOR

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ise, ailenin adayı uzun zamandır satmak istediğine dikkat çekerek, “Ramsar Sözleşmesi kapsamında olan bir yer. Ekolojik ürün yetiştirilmesi, büyük ve küçükbaş hayvan bakılması için çok uygun bir yer. Sözleşme nedeniyle bina yapılmasına ise izin verilmiyor. Bungalov tarzı yapı için başvuru yapılabilir. Umarım doğal güzelliği korunur” diye konuştu.

RAMSAR SÖZLEŞMESİ NEDİR

Haberin Devamı

Uluslararası öneme haiz olan bu sözleşme, 1971 yılında İran'ın Ramsar şehrinde imzalanmış olup, adını buradan almıştır, 1975 yılında yürürlüğe girmiştir. Sözleşmenin amacı, dünya üzerinde var olan doğal ekosistemlerin korunması, sınırlı olan kaynakların akıllıca ve verimli bir şekilde kullanılmasını hedef almaktadır. Türkiye ise 1994 yılında anlaşmayı kabul etmiştir. Sözleşme 94/5434 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile 17 Mayıs 1994 tarihli ve 21937 sayılı Resmi Gazete ile yayımlanarak ülkemizde yürürlüğe girmiştir. 
Uluslararası öneme sahip olan sulak alanlar olup, yeryüzünün en zengin ve üretken ekosistemlerini içinde barındıran, bulunduğu bölgenin insanlarına ve ülke geneline hizmet edebilen karmaşık doğal sistemlere "Ramsar Alanı" denilmektedir. Bu alanları bu kadar önemli kılan özelliği ise, tropik ormanlardan sonra en çok biyolojik çeşitliliğe ev sahipliği yapması sayesinde dünyanın en büyük doğal müzesi denilebilir. Bu şekilde korunan birçok sulak alan ise doğal sit alanı ilan edilerek yapılaşmanın önüne geçilmektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!