Bursa'dan beklenen tatil haberi geldi! Ankara'da yarın okullar tatil olacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Bursadan beklenen tatil haberi geldi Ankarada yarın okullar tatil olacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2017 12:41

Kar yağışının yoğun olduğu Ankara ve Bursa'da eğitim gören öğrenciler, hafta sonundan 'Pazartesi okullar tatil olacak mı?' sorusuna yanıt bekliyordu. Beklenen haber ilk olarak Bursa'dan geldi. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." denildi. Peki, Ankara'da okullar tatil olacak mı? İşte, son durum!

Haberin Devamı

Bursa ve Ankara’da pazartesi günü okullar tatil olacak mı sorusu, kentte yaşayan öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. Kentte yaşanan ağır kış şartları ve beklenen yoğun kar yağışı, 9 Ocak Pazartesi günü Bursa ve Ankara’da okullar tatil edilecek mi konusunu akıllara getiriyor. Peki, öğrencilerin olduğu kadar velilerin de merakla beklediği 9 Ocak Pazartesi günü Bursa ve Ankara’da okullar tatil olacak mı? İşte, konuyla ilgili detaylı bilgiler…

BURSA'DA YAKIN OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa Valiliği, beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle okulların tatil edildiğini açıkladı. Bursa Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, il genelindeki tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süre ile eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel idari izinli sayılacaklardır" denildi

Haberin Devamı

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa’dan beklenen tatil haberi geldi ancak Ankara'daki belirsizlik sürüyor.  Ankara’da pazar akşamı başlaması beklenen yoğun kar yağışının pazartesi sabah saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Bu durumun okulları tatil edip etmeyeceği bilinmezken, ulaşımın durumuna göre yetkililerin açıklama yapacağı öngörülüyor. Ankara’da yaşanacak bu gelişmeyle ilgili bilgi gelmesi halinde, haberimiz anlık olarak güncellenecektir.

Bursa’da kar ve tipi nedeniyle cumartesi sabah saatlerinde kapanan, saat 16.30 sıralarında ise tek şeritten kontrollü olarak trafiğe açılan Bursa-İzmir karayolunda mahsur kalan araçta bulunan hamile kadın rahatsızlandı. Bunun üzerine bölgeye Bursa AKUT ekipleri sevk edildi. Kar motoru ve ATV ile olay yerine ulaşan ekipler, hamile kadını sağlık ekiplerinin bulunduğu bölgeye getirdi. Burada ambulansa alınan kadın, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kar ve tipi yüzünden görüş mesafesinin bir metreye katar düştüğü, sık sık kayan TIR’lar nedeniyle kapanan Bursa-İzmir karayolunda polisler, İzmir yönüne gitmek için yola çıkan araçları, Bursa istikametine geri göndermeye başladı. 

BAKMADAN GEÇME!