Bursa Tüketiciler Derneği'nden 'hesap işletim ücreti' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Bursa Tüketiciler Derneğinden hesap işletim ücreti açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2017 14:05

Bursa Tüketiciler Derneği'nden 'hesap işletim ücreti' açıklaması

Haberin Devamı

Berktuğ ÖNCÜ / BURSA, (DHA) - BURSA Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, bankalar tarafından 'Hesap işletim ücreti' adı altında alınan parayla ilgili açılan davada, Danıştay’ın tüketici derneğini haklı bulduğunu belirterek, buna rağmen bankaların bu ücreti aldıklarını söyledi. Yılmaz, hesap işletim ücreti alınan tüketicilerin hakem heyetine başvurmalarını istedi.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından 3 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan karar ile bankalar müşterilerinden 'Hesap işletim ücreti' alabiliyor. Bu ücretin alınmaması ve kararın iptal olması adına bir tüketici derneği Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nda dava açtı. İdari kurul, tüketici derneğini haklı buldu.
Bu karara rağmen bazı bankaların  ‘Hesap kesim ücreti’ aldıklarını belirten Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, vatandaşların paralarını geri alabilmesi için hakem heyetine başvurmalarını istedi. Yılmaz şöyle dedi:
"Bu kararla mevduat hesaplarından alınan 'Hesap işletim ücreti' hukuka aykırı bir uygulamadır. Dava sonuçlanıncaya kadar tüketiciden masraf alınamaz. Tüketicilerimize bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Mevduat hesaplarından alınan hesap işletim ücretlerinin geri alınması için mutlaka hakem heyetine başvurunuz. Hukuka aykırı olarak tahsil edilen bu ücreti geri alınız." FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!