Bursa Tüketici Hakem Heyeti’nden 65 yaş ve üzerindekileri sevindiren haber

Güncelleme Tarihi:

Bursa Tüketici Hakem Heyeti’nden 65 yaş ve üzerindekileri sevindiren haber
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 2017 16:04

Bursa Tüketici Hakem Heyeti’nden 65 yaş ve üzerindekileri sevindiren haber

Haberin Devamı

 Hüseyin TÜCCAR-BURSA, (DHA) BURSA’da bulunan Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, 65 yaş üstü kişilere uygulanan şehirlerarası demiryolu ve denizyollarındaki yüzde 20 olan indirimin, yüzde 50 olarak uygulanmasıyla ilgili başvurunun Nilüfer Kaymakamlığı 2’inci Tüketici Hakem Heyeti tarafından haklı bulunduğunu belirterek, 65 yaş ve üzeri kişilerin bu konuda ısrarcı olmasını istedi.

Basın toplantısı düzenleyen Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz,  2014 yılında yürürlüğe giren ‘Ücretsiz veya İndirimli Seyahat Kartları Yönetmeliği’ne göre, Türk vatandaşı olan 65 yaş ve üzeri kişilerin, şehir içinde toplu taşımacılık yapan demir yolları, deniz yolları ile belediyeler ve belediyenin görevlendirdiği özel şirketlere ait araçlarla ücretsiz seyahat yapabileceğini söyledi.

Bu kişilerin, şehirlerarası yolcu taşıyan demiryolları ve deniz yolları ile yaptıkları yolculuklarda sadece yüzde 20 indirimden yararlandığını belirten Sıtkı Yılmaz, şöyle devam etti:
"Bu uygulama maalesef tam olarak uygulanmıyor. Mesela Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ulaşım hattı olan Burulaş, şehir içi hatlarda her yıl 'vize' adı altında 15 lira ücret almakta. Şehirlerarası yolculuklarda ise yüzde olması gereken indirim yüzde 20 olarak gerçekleşiyor. Tüketici olarak ben itiraz edip, Nilüfer Kaymakamlığı 2.Tüketici Hakem Heyetine başvurdum.  Hakem Heyeti beni şikayetimde haklı buldu. Hukuka aykırı olarak benden alınan 15 lira vize ücreti ve fazladan tahsil edilen deniz otobüsü bilet ücretlerinin iadesine karar verdi.  65 yaş ve üzerindeki kişilere verilen bu haktan insanlar yararlandırılmıyor. Faydalanmak isteyenler ise ağır hakaretlere maruz kalıyorlar. Buna hiç kimsenin hakkı yok. Seyahat hakkı keyfi olarak engellenen tüketicinin maddi ve manevi dava açma hakkı olduğunu hatırlatmak istiyorum. Burulaş, tüketici mahkemesine giderek ilçe hakem heyeti kararına itiraz etti ve kararın iptali isteminde bulundu. Mahkeme bu taleplerini kabul etmedi. Ve beni arayıp, fazla aldıkları 30 lirayı ödeyeceklerini söylediler. Bu konuda vatandaşları duyarlı ve ısrarcı olmaya davet ediyorum" dedi.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!