Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın alım heyeti programı verimli geçti

Güncelleme Tarihi:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasının alım heyeti programı verimli geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2018 16:37

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın alım heyeti programı verimli geçti

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)- BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen alım heyeti programında, yabancı temsilcilerle gerçekleştirilen 3 bine yakın iş görüşmesinin yüzde 40'a yakını olumlu sonuçlandı.
BTSO öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı desteğiyle düzenlenen programa, 36 ülkeden 360'a yakın iş insanı katıldı. Firmaların ihracatını ve rekabetçiliğini geliştirmek amacıyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen alım heyeti organizasyonunda 72 Bursalı firma yeni kreasyonlarını sergiledi. Rusya, Ukrayna, İran ve Kuzey Afrika ülkelerinden yoğun katılımın olduğu programda Polonya, Litvanya, Meksika, Gana, Kanada, Güney Afrika, ABD, İngiltere, Gürcistan, Hollanda, İran, Sırbistan, Yunanistan, Fransa, Romanya, Fas, Cezayir, BAE, Kırgızistan ve Türkmenistan gibi ülkelerden de ziyaretçiler geldi.
3 BİN İŞ GÖRÜŞMESİ
Organizasyon boyunca, Bursalı firmalarla yabancı iş insanları arasında önemli ikili iş görüşmelerine imza atıldı. İki gün boyunca Bursalı firmalar, yabancı alıcılarla 3 bine yakın iş görüşmesi gerçekleştirirken, bu görüşmelerin yüzde 40’a yakını ise olumlu sonuçlandı. Organizasyonda ayrıca 120’ye yakın siparişin verilmiş olması, sektörün ihracatına direkt katkı sağladı.
GANA DEVLET BAŞKANI DANIŞMANINDAN TAM NOT
Organizasyona özel davetli olarak katılan Gana Devlet Başkanı Danışmanı Angela Asante, tekstil tasarımcısı ekibiyle firmaların ürünlerini yakından inceledi. Bursa’nın ve Türkiye’nin tekstilde bir marka olduğunu yakından gördüklerini ifade eden Asante, “İlk defa Bursa’ya geliyorum. Bursa’da güzel bir potansiyel var. Sektör oldukça güçlü. Gana’da Bursa ürünlerini görmek istiyoruz. Bursa’nın ürünlerini ve potansiyelini Gana’da anlatacağım” dedi.
'SİPARİŞLER VERDİK'
Beyaz Rusya’dan’dan gelen Aleaksandır Vıaliuha ise Bursa’yı ikinci kez ziyaret ettiğini belirterek, organizasyondan oldukça memnun kaldıklarını vurguladı. Bursalı firmalarla iş bağlantıları kurduklarını ve siparişler verdiklerini söyleyen Vıaliuha, “Organizasyon çok kaliteliydi. Hiçbir eksik yoktu. Bursa ile işbirliğimizi bundan sonra da artırarak devam edeceğiz” diye konuştu.
'HER ZAMAN BURSA'YI TERCİH EDİYORUZ'
Ukrayna’dan gelen Lulila Myronovych ise Bursalı firmaların tekstil üretiminde önemli bir konuma sahip olduğunu belirterek, “Müşterilerimiz Bursa’nın ürünlerinden de oldukça memnun. Her zaman Bursa’yı tercih ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!