Bursa OSB Başkanı Durmaz: 2017’de de yatırımlara devam edeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bursa OSB Başkanı Durmaz: 2017’de de yatırımlara devam edeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 10:52

Bursa OSB Başkanı Durmaz: 2017’de de yatırımlara devam edeceğiz

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - TOPLAMDA 250 fabrikanın üretim yaptığı Bursa OSB’de, geçen yıl bir önceki seneye göre elektrik, su ve doğalgaz tüketimleri ile  yapılan ihracatta artış gözlendi.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Sanayi bölgemizde bulunan fabrikalarımız 2016 yılında konjonktürel ekonomik gelişmeler ile bölgesel meselelerden kaynaklanan tüm olumsuzluklara rağmen faaliyetlerini aralıksız sürdürdüler. Çarklar durmadan dönmeye devam etti. Bunu, üretimin önemli göstergelerinden olan bölgemizdeki fabrikaların elektrik, su ve doğalgaz tüketimlerindeki artışlardan görebiliyoruz. 2017’de de yatırımlar devam edeceğiz” dedi.

2016 yılının tamamında bir önceki seneye göre elektrik tüketiminde yüzde 6 oranında artış gözlendiğini ifade eden Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Geçen sene ocak-aralık ayları arasında bölgemizde üretim yapan fabrikalarımız 1 milyar 199 milyon 497 bin kWh elektrik kullanmışlar bir önceki göre yüzde 6 oranında artış vardır. Aynı şekilde fabrikalarımızın üretimlerinde kullandıkları su ve doğalgazda da artışlar söz konusu” diye konuştu.

Durmaz’ın verdiği bilgiye göre, Bursa OSB’de yılın 12 ayında 13 milyon 334 bin m3 su ile 140 milyon sm3 proses ve buhar amaçlı doğalgaz tüketildi. Bursa OSB’deki fabrikaların 2016 yılındaki doğalgaz tüketimleri bir önceki yıla göre yüzde 3 oranında arttı.

“BURSA OSB’DE YENİ YATIRIMLAR ARTIYOR”

Bursa OSB’de yeni yatırımlar ve fabrika inşaatlarının da devam ettiğini dile getiren Durmaz, “2016 yılında bölgemizde 14 firmaya yeni fabrika ve tevsi yapılmak üzere 68 bin metrekare alan için inşaat ruhsatı, 19 firmaya da yapı kullanma izni verildi. Bu da göstermektedir ki bölgemiz yatırımcı çekmeye ve yeni yatırımlara aralıksız devam etmektedir” dedi.

Hüseyin Durmaz açıklamalarını, “Sanayicimiz işinin başında olup asli vazifesi olan üretim yapmaya, istihdam sağlamaya, ihracat gerçekleştirmek suretiyle ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam etmektedir. Bunu 2017 yılında da yatırımlara devam ederek sürdüreceğiz” diyerek tamamladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!