Bursa Kapalı Çarşı'daki yangın

Güncelleme Tarihi:

Bursa Kapalı Çarşıdaki yangın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 10:44

- Tarihi Kapalı Çarşı'nın içinde bulunan İvazpaşa ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla birlikte küle döndüğü yangından sonra başlatılan restorasyon projesi devam ediyor- Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: "Hedefimiz çalışmaları yaz başında tamamlayıp, çarşımızı ecdadımıza yaraşır hale getirmek"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın içindeki eşyalarla adeta küle döndüğü yangından sonra başlattığı 122 dükkanı kapsayan restorasyon projesini sürdürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile devam eden restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak kent ziynetlerinin ayağa kaldırılması çalışmaları kapsamında Ulu Cami, Kapalı Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin ecdada yakışır hale getirildiğini belirten Altepe, "İvazpaşa, Sipahi Çarşısı ve Yorgancılar Çarşısı olarak da bilinen çarşının Cumhuriyet Caddesi'ne bakan bölümü el değmedik tek yerdi" dedi.

Altepe, bu bölgenin aslına uygun restore edilmesi için projeleri hazırlayıp ihaleyi yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

"Bu sırada yangın çıktı. Bizim yangın öncesi bu hazırlıkları yapmamız büyük bir avantaj. Çünkü hemen yangından sonra çalışmaları başlattık. Yangında 52 dükkan zarar görmüştü ama biz 122 dükkanı kapsayan bölgenin tamamı için çalışmaları başlattık. Kubbelerden cephe duvarlarına kadar restorasyon çalışmalarımız hızla sürüyor. Çarşının bu bölümü de 6 asrı aşan bir zaman sonra özgün kimliğine bürünmüş olacak. Hedefimiz çalışmaları yaz başında tamamlayıp, çarşımızı ecdadımıza yaraşır hale getirmek."

İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölgede geçen yıl ekim ayında çıkan yangında, 52 dükkan içindeki eşyalarla adeta küle dönmüştü. Olayın ardından Bursa Valiliğinin desteğiyle esnafın zararı İçişleri Bakanlığı tarafından karşılanırken, zarar gören dükkanların yanı sıra bölgenin bütünüyle dönüşümü ve restorasyonu için Büyükşehir Belediyesi devreye girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!