Bursa iş dünyası 110 kişilik heyetle Las Vegas’ta

Güncelleme Tarihi:

Bursa iş dünyası 110 kişilik heyetle Las Vegas’ta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 11:08

Bursa iş dünyası 110 kişilik heyetle Las Vegas’ta

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 110 kişilik heyetle Kuzey Amerika’nın en büyük ‘Metal İşleme ve Kaynak Teknolojileri Fuarı’na (Fabtech) katıldı.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Küresel Fuar Acentesi Projesi ile üyelerine yeni ticaret bağlantılarının yolunu açmayı sürdürüyor. KOSGEB destekleriyle gerçekleştirilen ABD Programının ilk durağında San Francisco’da, önce ODTÜ Teknokent Kuluçka Merkezi’ni ziyaret eden BTSO heyeti, ardından da San Francisco Ekonomik Kalkınma Merkezi yetkilileriyle bir araya geldi. Bursa iş dünyası temsilcilerinin bir sonraki durağı ise Stanford Üniversitesi oldu. Burada Yaşam Boyu Eğitim Merkezi konusunda işbirliği imkanlarını görüşen BTSO heyeti, San Francisco’daki temaslarını tamamladıktan sonra Los Angeles’a geçti. ABD ekonomisinde sürükleyici güce sahip olan Los Angeles’te Dünya Ticaret Merkezi Başkanı Stephen Cheung ve ekibinden yatırım ve işbirliği fırsatları konusunda bilgiler alan BTSO üyeleri, buradaki görüşmenin ardından Los Angeles programını tamamladı. BTSO üyelerinin ABD’deki son durağı ise Fabtech Fuarı’nın gerçekleştirildiği Las Vegas oldu.

FUARDA İKİ BURSA FİRMASI



Toplam 550 bin metrekarelik alanda düzenlenen Fabtech, Kuzey Amerika’nın en büyük metal işleme, şekillendirme, üretim ve kaynak fuarı olma özelliği taşıyor. Sektörün dünyaca ünlü firmalarını ağırlayan fuar, bin 300 katılımcı ve yaklaşık 30 bin ziyaretçi ile gerçekleştiriliyor. BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Yönetim Kurulu Üyeleri Zafer Bulut ve Şükrü Çekmişoğlu, Oda üyeleriyle birlikte sektördeki yenilikleri yakından inceleme fırsatı buldu. BTSO heyeti, fuara Bursa’dan katılan Nukon ve Baykal Makine’yi de ziyaret etti.

“FİRMALARIMIZA YENİ BİR BAKIŞ AÇISI KAZANDIRIYORUZ”



BTSO Başkan Yardımcısı Cüneyt Şener, Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında Bursa iş dünyasını dünyanın en prestijli fuarlarıyla buluşturmayı sürdürdüklerini söyledi. ABD Programı kapsamında düzenlenen Fabtech Fuarı’nın sektördeki yeniliklerin sergilendiği önemli bir platform olduğunu belirten Şener, “Küresel Fuar Acentesi projemiz kapsamında 110 kişilik heyetle katıldığımız Fabtech Fuarı, firmalarımıza farklı bir bakış açısı kazandırırken, yeni ticari bağlantıların da yolunu açacak” dedi. Fuarda stant açan firmalara gerçekleştirdikleri ziyarete de değinen Cüneyt Şener, “Bursa’mızın böylesine önemli organizasyonlarda sadece ziyaretçi olarak değil, katılımcı olarak bulunmasından da büyük mutluluk duyuyoruz. BTSO olarak Bursa’mıza değer katan tüm firmalarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!