Bursa eskisi gibi değil

BURSASPOR, Trabzonspor’un berabere kalmasının ardından çıktığı Konya deplasmanında kazansaydı çok önemli bir avantaj elde edecekti. Ama ev sahibi takım, Timsahların tahmin ettiği gibi çıkmadı.

İlk yarı oyun tamamıyla Bursaspor’un kontrolü altındaydı. Yeşil beyazlılar istedikleri pozisyonları da buldu ama golü atamadı. Bunlara forvet oyuncularının beceriksizliği de diyebiliriz, şanssızlığı da... Ama bir gerçek var ki, Bursaspor takımı eskisi gibi agresif değil. Çok fazla pozisyon üretemiyor. Bu da Batalla’nın dün gününde olmamasından kaynaklanıyor. Çünkü Bursaspor’un bütün pas organizasyonunu Batalla yapıyordu. Ama Ertuğrul Sağlam dün onu önde oynattığı için istediği topları alamadı ve doğal olarak iyi paslar atamadı.
Ozan ve Sercan, kopuk kopuklar. Bazen iyi şeyler yapıyorlar, bazen de tanınmayacak kadar kötü hareketler yapıyorlar. Sercan, biraz son vuruşları iyi yapabilse, Bursaspor istediği golü bulacak ve Konyaspor risk alacaktı. Oyun da tamamıyla Bursaspor’un istediği şekle bürünecekti. Ama olmadı...

Savunmada iyiler

Ozan, Bursaspor’un şampiyon olduğu dönemde, takımın en iyilerinden birisiydi. Şimdi ise eski gücü ve temposu yok.
Timsahlar savunmada çok fazla pozisyon vermiyor çünkü disiplinli oynuyorlar. Ali Tandoğan’ın gelmesiyle de savunmanın hücum gücü biraz daha artmış.
İkinci yarı Konyaspor, maçın hakimiydi. İstediği pozisyonları yakaladı. Ama Bursaspor defansı başarılı hamlelerle, gole izin vermedi. Bursaspor önünde seyrettiğimiz Konyaspor, şu anki Kasımpaşa ve Bucaspor’dan daha iyi bir takım.
Düşme potasından kurtulmak için önemli transferler de yapmışlar. Bunu oyuna yansıttılar fakat aradıkları golü bulamadılar. Konyaspor, bence önemli bir puan aldı ve “ben bu ligde kalacağım” dedi.

BEĞENDİM
Konyaspor’un ikinci yarıdaki şahsiyetli oyununu.

BEĞENMEDİM
Bursaspor'un hücum oyuncularını.

DİKKAT
Ertuğrul Hoca, bu sene takımın agresif değil.
Yazarın Tüm Yazıları